Klacht: Nog steeds geld niet terug ontvangen!

op 15 september 2017 over FlicksStore in de categorie Internetshops - Elektronica

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geachte heer of mevrouw,
Goedemorgen,

Ik heb een klacht over webwinkel flicksstore.nl :
Op 26 juli heb ik een FlicksBox 8K Pro van 159 euro bij flicksstore.nl gekocht. Op 29 juli heb ik bestelling (FlicksBox 8K Pro) met aangetekend pakket ( 8,60 euro Track & Trace ) geretourneerd…heb ik binnen de bedenktijd 14 dagen de koop teruggestuurd. Het product aan hun teruggestuurd met handtekening ontvangst hun pakket op 01 augustus was. Ik heb een verzendbewijs ook. Het bewijs daarvan heb ik hierbij onder gevoegd. Ik heb paar keer contact opgenomen via email en geprobeerd…maar het lukt niet!! nog steeds geen antwoord en tot op heden heb ik geen terugbetaling van hun ontvangen. Met deze mail wil ik graag verzoek om spoedige terugbetaling van het aankoopbedrag aanvragen en terugkrijgen.
Alvast bedankt voor help.

Gewenste Oplossing:

Alles mijn geld terug krijgen!!

Alle klachten die gemeld zijn door Bakhtiyari