Klacht: Niet ontvangen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 1642020 een video deurbel besteld. De levertijd zou zijn: 14 tot 20 dagen, dit is al verstreken en nog steeds heb ik mijn bestelling niet ontvangen. Op mijn mails, Messenger berichten en op mijn ticket op hun eigen website wordt niet gereageerd. Ook het telefoonnummer dat op de website wordt vermeld is niet bereikbaar. Ik denk dat ik ben opgelicht, want op internet zijn veel slechte recensies over de website te vinden.

Gewenste Oplossing:

Ik wil graag de koopovereenkomst ontbinden en mijn geld terug ontvangen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over RingSlim

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over RingSlim nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Debby1483