Klacht: Klacht oplichting oudere mensen, contractduur 5 jaar!!!!

[email protected] op 01 april 2018 over NLE in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Er is in januari iemand van nle aan de deur geweest bij mijn ouders, die op dat moment een 3-jarig contract hadden bij Essent. Dit contract liep net 13 maanden. Met een smerige truc hebben ze mijn ouders een, naar nu blijkt, 5-jarig contract aangesmeerd. Er is geen contractduur besproken en mijn ouders zijn wat ouder en hebben helemaal geen verstand van deze zaken. Ook zouden ze minder gaan betalen. Nu ik contact opneem met nle hoe het allemaal zit en wat ze gedaan hebben krijg ik de vraag wat ze dan bij Essent hebben betaald…. mijn antwoord: blijkbaar is dat bekend anders kun je toch Nijs beloven…. wij regelen dit soort zaken voor mijn ouders. De oplossing van de klacht: per direct einde contract bij NLE en nooit maar dan ook nooit meer aanbellen bij mijn ouders.

Gewenste Oplossing:

Als het schandalige 5-jarige contract per direct wordt beëindigd en zij nooit meer contact opnemen met mijn ouders.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar NLE over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door NLE in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat NLE een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NLE

Heeft op 04 april 2018 om 12:49 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste mevrouwmeneer,

We hebben uw klacht in goede orde ontvangen.

Wij vinden het jammer om te horen dat u ontevreden bent over de manier waarop uw ouders zijn geïnformeerd over hun overstap naar NLE. Naar aanleiding van uw klacht controleerden wij onze administratie. Hieruit blijkt het volgende.

Uw ouders hebben zich op 16 januari 2018 aangemeld via een extern verkoopkantoor. Op dezelfde dag stuurden wij uw ouders het energiecontract toe. In de begeleidende e-mail staat belangrijke informatie met betrekking tot de start van levering en deze overstap vermeld. Met betrekking tot het laatste wezen wij uw ouders erop dat het toenmalige contract nog liep tot 3 december 2019 en dat er hierdoor mogelijk opzegvergoedingen bij hen in rekening zouden worden gebracht.

Na ontvangst van deze e-mail hadden uw ouders 14 dagen de tijd om het contract kosteloos te annuleren, bijvoorbeeld om te voorkomen dat u opzegvergoedingen bij uw vorige leverancier verschuldigd zou zijn. Uw ouders annuleerden het energiecontract niet en daardoor is er een rechtsgeldige overeenkomst met NLE.
Verder hebben uw ouders voldaan aan de voorwaarde dat het eerste termijnbedrag is betaald zodat de levering van energie kan starten en hebben uw ouders zelf de meterstanden ons NLE doorgegeven.

NLE is dan ook terecht gestart met het leveren van energie per 19 februari 2018 en zal niet overgaan tot het beëindigen van het energiecontract.

Uw ouders kunnen via onderstaande link een compensatieverzoek in dienen om de opzegvergoeding van de vorige energieleverancier terug te krijgen van NLE:
https:www.nle.nlenergieboetevergoeden

We gaan ervan uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,
NLE Klachtafhandeling

Alle klachten die gemeld zijn door