Klacht: Na ruim 1 jaar hebben mijn ouders nog steeds geen refund van Opodo ontvangen

op 19 juli 2021 over Opodo in de categorie Reizen Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn bejaarde ouders hebben in 2020 via Opodo een reis naar Peru geboekt. Zij zouden in mei 2020 reizen. Vanwege de coronacrisis is de vlucht geannuleerd. Ik heb als dochter meerdere keren contact opgenomen met Opodo en gevraagd om een refund. Dit is toegekend. Het zou tussen de 4 en 6 maanden duren voordat de refund zou worden uitgekeerd. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en hebben mijn ouders nog steeds geen refund ontvangen. Ik begin te twijfelen of mijn ouders hun reissom ooit nog terug gaan zien.

Gewenste Oplossing:

Wanneer mijn ouders hun reissom terug gestort krijgen zijn zowel zij als ik tevreden. Wanneer dit niet gebeurd gaan we verdere stappen nemen om deze klacht in behandeling te laten nemen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 dagen geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Opodo

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 dagen geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Opodo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door GertieVanSchouwen