Klacht: na 1 bestelling niks meer

op 04 september 2015 over Cartoon Express in de categorie Media

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

hallo ik ben maanden geleden benaderd door bol media de dame zei dat het uitging van bol.com dus ik dacht dat het goed zat er werd39,80 automatisch van mijn rekening afgeschreven en ik kreeg 1 zending die ontzettend tegenviel na 6 weken nog geen tweede zending dus ik ging bellen maar na een uur geen contact ik heb toen het bedrag bij mijn bank terug laten boeken en kreeg gisteren een factuur van bol media dit bedrag weer te betalen.. ik heb bol.com ook gebeld en het bleek zij hebben er niets mee te maken en zouden het uitzoeken maar ik ben nu zelf wezen zoeken op internet en kwam hier terecht wat kan ik nu doen?

Gewenste Oplossing:

ik ben zeer boos

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Cartoon Express over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door jantine17