Klacht: Na 3 maanden nog steeds geen goede prijsopgave van te repareren laptop

C. op 18 maart 2013 over MediaMarkt in de categorie Electronica Winkels - ketens

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn klacht is van zo’n lange aard dat ik vrees dat het een behoorlijk verhaal wordt maar ik zal mijn best doen om er een zo beknopt mogelijk maar duidelijk verhaal van te maken.

Op 13-12-2012 heb ik mijn Packard Bell laptop met aankoopdatum sept 2010 ter reparatie aangeboden bij het servicecentrum van MediaMarkt Eindhoven. De laptop is 3 jaar lang extra verzekerd tegen val en stoot schade dus tot sept 2013. Mijn laptop is gevallen en had daardoor een scheur over de zijkant, daardoor zat het contact voor het oplaadsnoer los en laadt de laptop slecht op. Verder waren er nog wat kleine zaken zoals ontbrekende toetsen.

Op 02-01 ontving ik de eerste prijsopgave. Echter bestond deze prijsopgave uit een nieuwe accu en niet uit het maken van de val/stootschade. Hierover heb ik meerdere malen gebeld en gemaild om na te gaan of naast de nieuwe accu ook de scheur gemaakt zou worden (aangezien dit niet op de prijsopgave vermeld stond). ‘Ja, onder garantie’ was het antwoord, maar mijn garantie is al verlopen dus ik had er geen vertrouwd gevoel bij. De accu wordt door de verzekering niet vergoed en komt voor eigen rekening. Mijn accu is naar mijn mening nog goed dus heb ik besloten om een nieuwe prijsopgave op te vragen ZONDER nieuwe accu maar wel om de scheur en de overige zaken te repareren. Weken later en vele telefoontjes verder zou de prijsopgave onderweg zijn…… Echter kwam die prijsopgave maar niet. Ondertussen stroomden de brieven binnen dat ik niet op de prijsopgave reageerde dus dat de laptop ongerepareerd retour zou komen. Ik heb duidelijk aangegeven dat dat NIET de bedoeling was maar toch is de laptop 30-01 retour gekomen en de nieuwe prijsopgave heb ik nooit ontvangen. Ik was hier ontzettend kwaad over want mijn laptop was nu 1,5 maand weggeweest en niet gerepareerd.

Direct heb ik terug opgebeld en de medewerkster zou ervoor zorgen dat zodra de laptop in het filiaal aankwam, deze weer opgestuurd zou worden ter reparatie met alle correspondentie tussen MediaMarkt en mijzelf, zodat ik niet alles weer opnieuw hoefde toe te lichten. Dit heeft alles afgespeeld rond 30-01. Weken lang heb ik op een prijsopgave gewacht maar niets ontvangen. Verschillende keren heb ik gebeld maar telkens kreeg ik een algemene telefoniste die mij niets kon vertellen en me terug zou laten bellen door iemand van het servicecenter, echter ben ik nooit terug gebeld. WAARDELOZE SERVICE!

Uiteindelijk heb ik begin maart een medewerker aan de telefoon gehad en deze heeft medegedeeld dat mijn laptop pas op 28-02 (EEN MAAND LATER!) opnieuw ter reparatie is opgestuurd. Hij zou proberen er spoed van te maken en hij zou me direct bellen als hij een prijsopgave had. Echter is de laptop inmiddels alweer 15 dagen opgestuurd en ik heb nog geen prijsopgave, nog een telefoontje ontvangen. Dat noem ik geen spoed.

Ik ben het wachten kotsbeu! Ik ben student en ben mijn laptop al 3 maanden kwijt zonder dat er ook maar iets gerepareerd is. Alles enkel door de waardeloze service en voornamelijk de waardeloze communicatie van het servicecenter MediaMarkt Eindhoven. Ik moet constant bellen om alles uit te leggen en af en toe lijkt het wel of ik een stelletje onkundige nietsnutten aan de lijn heb. Ook worden nooit de terugbelafspraken nagekomen. Het is nu maar afwachten wanneer ik iets hoor en of het dan uberhaupt een goede prijsopgave is of dat het hele liedje weer van voor af aan begint. Ik mag van geluk spreken als ik na 4 maanden mijn laptop eindelijk terug heb voor een miezerig scheurtje wat gewoon onder de verzekering valt. Al die tijd heb ik de laptop van andere moeten gebruiken voor school en hier heeft mijn HBO opleiding behoorlijk onder geleden.

N.B. er is bij de eerste reparatie op 16-02 door een medewerker een mededeling toegevoegd op internet aan de online reparatie met de vraag of de laptop opnieuw opgestuurd moest worden. Hier heb ik niet op gereageerd daar ik hier geen email van ontvangen had en de reparatie al sinds 31-01 gesloten stond. Dit is door een medewerker als excuus gebruikt voor de lange wachttijd voor het opnieuw opsturen van de laptop. Dit slaat natuurlijk nergens op aangezien ik diverse malen telefonisch heb aangegeven dat dit moest gebeuren, waarom dan nog eens die vraag schriftelijk stellen in een gesloten reparatie?! Nog een voorbeeld van waardeloze communicatie.

Excuses voor de ontzettend lange klacht maar het is nu eenmaal niet korter te beschrijven. Wat een gedoe!

Gewenste Oplossing:

Ik verwacht uiterlijk woensdag 20-03 een prijsopgave per telefoon met duidelijke toelichting. De laptop verwacht ik daarna uiterlijk één week later gerepareerd retour in het filiaal. Ik vind dat MediaMarkt of de gehele reparatie moet dekken of een vergoeding moet geven voor de lange tijd dat ik mijn laptop niet heb kunnen gebruiken zonder dat er uberhaupt een reparatie heeft plaatsgevonden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over MediaMarkt nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door