Klacht: Kraken, beschadiging en open verbindingen

op 16 januari 2017 over Balterio in de categorie Vloerbedekking

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In november 2016 een nieuwe baterio vloer laten leggen. In eerste instantie lag hij er netjes bij, maar binnen 3 weken knapte er ineens iets. Het leek erop dat de kopse verbinding brak.
Even verder gekeken en toen constateerde wij dat er 3 verbindingen los zaten. Gebeld met de winkel waar we hem gekocht hadden. Deze hadden hier nog nooit van gehoord, het kon niet breken. Ze hebben de parketeur langsgestuurd en idd gebroken verbindingen.
Hij heeft het keurig gerepareerd. Maar weer een weekje later zien we gewoon weer 2 verbindingen losschieten. Weer gebeld met de winkel en ze zouden de parketeur inschakelen. Voordat deze belde kwamen er nog 3 los. Allemaal op de kopse kanten. Daarnaast kraakt hij met het belopen zitten er al een aantal putjes in.
Natuurlijk wederom gebeld en deze zullen de importeur benaderen. Nu ruim 2 weken later nog niets vernomen.

Veel geld betaald voor een niet zo goede vloer lijkt het.
De vloer zelf vinden wij prachtig, alleen deze problemen niet natuurlijk.
Hiervoor hadden we laminaat van quick step en nergens geen problemen gehad.

Gewenste Oplossing:

Wanneer de problemen, kosteloos, opgelost worden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Balterio over deze klacht.

Reactie van de melder van de klacht Madsergeant

4 jaren geleden - niet van Balterio maar van mijzelf. Inmiddels is de expert van Balterio geweest en we hebben het gevoel dat de problemen naar de parketeur afgeschoven gaan worden. Maar we hebben nog geen antwoord dus laten we maar niet gaan gissen. We wachten maar weer af.

Reactie van de melder van de klacht Madsergeant

4 jaren geleden - niet van Balterio maar van mijzelf. We zijn weer een poosje verder en eindelijk hebben we iets te horen gekregen van de verkoper. Onze vermoedens waren juist. Balterio wil het gebeuren afschuiven op de legger. De verkoper gaat hierover verhaal halen en ze hebben beloofd ons volgende week hier meer over te vertellen. Wat er in het rapport staat van de expert is ons niet bekend. Intussen kraakt, veert de vloer en breken er nog meer kopse kanten, maar we wachten maar weer af

Reactie van de melder van de klacht Madsergeant

4 jaren geleden - niet van Balterio maar van mijzelf. Eindelijk het definitieve bericht van de expert. Er zijn een aantal legfouten geconstateerd, maar ze schuiven het ook af naar een niet voldoende vlakke vloer. In hun woorden; deze verbindingen( click xpress) is niet bestand tegen deze verschillen. Met elk ander normaal kliksysteem zou het wel kunnen. Of anders een ondervloer van 40 euro per m2. (Van goud of zo) En dat terwijl ze 25 jaar garantie geven op de click verbinding. En ook nog een mooie, ze willen het naar ons toe afschuiven, want wij wisten dat de vloer zo ongelijk was. Ikzelf denk dat dit aan de beoordeling van de parketeur was en die voorzag geen problemen. De verkoper haalt er nog een 3e partij bij, want ook zij zijn het hier niet mee eens. Ik wacht het maar weer af.

Reactie van de melder van de klacht Madsergeant

4 jaren geleden - niet van Balterio maar van mijzelf. En weer ruim 2 maanden verder. De verkoper, die echt zijn best doet om tot een oplossing te komen, heeft er nog een partij bijgehaald. Deze heeft ook geconstateerd dat er problemen zijn in het niet helemaal vlak zijn van de ondervloer. Daar kon deze clickverbinding niet tegen. (Ook de verkoper vond dit heel vreemd.) Zijn oplossingen: deze vloer eruit, op de plek van de kasten na, egaliseren, en dan de "oude" vloer er weer in. Zo hoefde wij de kasten er niet uit te halen. De 2e oplossing was: deze vloer eruit, egaliseren, en dan een hele andere vloer erin met een andere klikverbinding. Ik vind het allemaal maar een heel gedoe. Als we kiezen voor de "oude" vloer, wie bepaald dan welke planken/verbindingen er niet meer voldoen/kapot zijn. Het zij er inmiddels wel ruim 30 die openstaan. Daarbij krast de vloer ook enorm als de kinderen er op spelen. Een nieuwe vloer van Balterio met een ander kliksysteem is ook een probleem vanwege de motieven en kleuren. Het word beperkt in een stuk of 12. We wachten nu op de nieuwe collectie. Zou deze tijd uitkomen, maar tot op heden niets gehoord. En zo wachten we maar weer af. Dut was dus eens Balterio en NOOIT meer.

Reactie van de melder van de klacht Madsergeant

4 jaren geleden - niet van Balterio maar van mijzelf. Het is nu 20 mei, en eindelijk is de nieuwe collectie van Balterio er. Ze willen toch dat we gaan voor de "gewone" clickverbinding om risico's te vermijden. We hebben 8 stalen meegenomen, Wat we eigenlijk al wel dachten, niet onze kleuren. Ook hebben we out of the box gedacht en compleet andere dingen meegenomen, maar ook deze zijn het niet. We hebben zelfs het andere merk meegenomen wat ze hebben in de winkel. We gaan er nog maar even over nadenken. En van Balterio hebben we zelf helemaal niets vernomen. Ook niet van de eerste expert die langs is geweest. De verkopende partij is hier ook niet blij mee, maar proberen toch nog steeds een oplossing te bedenken.

Reactie van de melder van de klacht Madsergeant

4 jaren geleden - niet van Balterio maar van mijzelf. Het is nu 12 juni en we zijn er helemaal klaar mee. In de "nieuwe " collectie waren eigenlijk niet veel nieuwe motieven en kleuren bij gekomen. Het waren bestaande kleuren die op een andere plank uitgebracht zijn. Op enkele na dan. De winkelier had al toegezegd het volledige bedrag, uit hun eigen zak, te zullen terugstorten als wij niets zouden vinden. Dit is vandaag dan ook bekend geworden. Fijn voor ons zou je zeggen, maar het hele gedonder van vloeren kiezen begint gewoon weer van voor af aan. Daarnaast moet toch weer de gehele kamer leeg en zullen de muren dus ook weer gedaan moeten worden. En Balterio??? Die erkennen het probleem niet en laten iedereen in de kou staan. Mijn dank aan de winkelier voor alle begrip en de oplossing. Maar 1 ding is bij ons zeker, nooit meer Balterio of iets wat daar vandaan komt zoals vitality deluxe. Dit is tevens het laatste bericht, tenzij Balterio iets van zich laat horen.

Alle klachten die gemeld zijn door Madsergeant