Klacht: kom niet van mn abonement bij de kpn af heb herhaaldelijk opgezegt

op 05 april 2013 over KPN Internet in de categorie Internetproviders

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

herhaaldelijk opzeggen van een abonement bij de kpn daar ik ben overgestapt naar de ziggo omdat ik regelmatig geen telefoonverbinding had en ik om mediche klachten niet zonder telefoon kan en durf ziggo kon me wel verder helpen maar de kpn schrijft tot nu en toe nog geld van mn rekening af heb nu voor de zoveelste keer opgezegt maar heb tot nu toe784 euro voor niets betaald en de kpn kan zien dat ik geen gebruik heb gemaakt van hun diensten

Gewenste Oplossing:

het te veel betaalde bedrag terug op mn rekening ik ben 80 jaar en ook afhankelijk van mn a.o.w het is voor mij een hoop geld

m.v.g jm verbaten

Alle klachten die gemeld zijn door mike karin