Klacht: Kleding ter waarde van zo’n 800 euro niet geretourneerd

Micky Hurts op 22 december 2019 over ASOS.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Al jaren bestel ik bij Asos, zonder problemen. Ik bestel bijna iedere maand wel iets, in verschillende matenkleuren, stuur terug wat ik niet wil houden en Kreeg dit netjes terug gestort. Totdat ik laatst dacht; goh ik heb al een tijd niet meer van Asos gehoord en ik erachter kom dat ze mijn terug gestuurde pakketten vanaf augustus 2019 niet meer als ontvangen beschouwd hebben en mij nooit meer iets terug betaald hebben. Er wordt niet gereageerd op mijn mails, er is geen telefoon nummer wat je kunt bellen en ik lees nu overal op internet dat mensen hij geld niet terug krijgen. PURE DIEFSTAL en ik zou niet weten wat ik ertegen kan doen?!!

Gewenste Oplossing:

Het geld terug voor de geretourneerde items!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ASOS.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ASOS.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Micky Hurts