Klacht: Kitchenaid Artisan Keukenmachine in reparatie, al ruim twee maanden

op 19 mei 2020 over Kitchenaid in de categorie Electronica Merken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn keukenmachin was defect na vier maanden en is binnen garantie opgenomen bij Kitchenaid. Ik heb het apparaat defect teruggekregen, waar hij opnieuw werd opgestuurd. Nu zijn we ruim vier weken weer verder (terwijl binnen 14 dagen beloofd werd dat de machine terug zou zijn) en nu is er geen contact meer te krijgen telefonisch met Kitchenaid, alsmede per e-mail. Complete radiostilte, terwijl mijn machine in België ligt.

Gewenste Oplossing:

Mijn keukenmachine gerepareerd binnen 7 dagen terugkomt

[OF]

Een nieuwe keukenmachine binnen 7 dagen wordt opgestuurd

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Kitchenaid

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Kitchenaid nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door nielsvandoormalen