Klacht: Kan niet retour in winkel

op 24 juli 2015 over Mango in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb voor de eerste keer wat gekocht via de Mango online shop omdat ik dacht dat ik het in de winkel hier in Almere kon retourneren. Nu blijkt dat ik, zonder dat ik het wist, iets van Violeta voor de grotere maten heb gekocht? Dit kan niet in de winkel geretourneerd worden en moet ik dus zelf de retourkosten betalen. Het staat absoluut niet duidelijk in de webwinkel vermeld.

Gewenste Oplossing:

Als de verzendkosten voor het retour zenden vergoed worden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Mango

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Mango nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door weenkstots