Klacht: Kadokaart

A. Van der steen op 22 november 2016 over DA Drogisterij in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een kado kaart van 40€ , deze kan ik niet meer inleveren. Alhoewel de kaart zegt dat je hem bij alle drogisterijen en parfumetrieen van O’chelle kunt inleveren.
Ik baal hier enorm van. Ik zou graag compensatie zien of alsnog mijn kaart ergens kunnen gebruiken.

Mvg,
Katja

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn kaart weer zou kunnen gebruiken bij een winkel van O'chelle.

Beoordeling 3/10 star-2 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar DA Drogisterij over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door DA Drogisterij in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat DA Drogisterij een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Bericht van DA Drogisterij

7 jaren geleden - Indien het geen DA cadeaubonnen betreft, kunnen wij dit helaas niet oplossen. Op 22-11 de consument een mail gestuurd met meer informatie en een doorverwijzing

Bericht van DA Drogisterij

7 jaren geleden -

DA Drogisterij

Heeft op 22 november 2016 om 11:32 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte mevrouw Van der Steen,
U heeft ons gemaild. over de O’chelle / Van der Doelen giftcards. Helaas moeten wij u teleurstellen. Het betreft hier geen DA cadeaubonnen. Deze giftcards zijn niet meer in te wisselen wegens het faillissement van O’chelle / Van der Doelen, in juli 2013. Hieronder geven wij u de complete informatie en een doorverwijzing naar de curator. DA winkels zijn van zelfstandig ondernemers die onder de merknaam DA geheel zelfstandig hun eigen onderneming runnen (zgn. franchise constructie). DA is de franchisegever van de merknaam DA. Sommige ondernemers kiezen er voor om naast de landelijk geldige DA cadeaubon ook een eigen cadeaubon of, zoals in het geval van Van der Doelen, een eigen giftcard of tegoedbonnen uit geven. Deze bon/card staat los van DA en was alleen geldig bij de betreffende ondernemer. Hier heeft DA als organisatie geen zicht op. DA ondernemer Van der Doelen had voorheen zijn eigen formule, O’chelle. De O‘chelle cadeaucards zijn niet uitgegeven door DA. DA heeft geen instemming gegeven aan het gebruiken van een sticker met het logo op deze O’chelle giftcards. Dit is een keus van de ondernemer geweest. DA is derhalve niet de afzender van de cadeaubon. Uiteraard vinden wij het erg vervelend bij u de suggestie is gewekt dat dit een landelijk geldige DA cadeaubon betrof. De onderneming van DA-ondernemer Van der Doelen is maandag 8 juli 2013 failliet verklaard. Een curator voert vanaf dat moment het bewind. Deze curator heeft o.a. bepaald dat er geen cadeaubonnen in de betreffende winkels mogen worden ingeleverd. DA winkels kunnen deze pasjes ook niet aannemen. Indien u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u uw bon en/of klacht opsturen naar: LEGAL EXPERIENCE Advocaten T.a.v. mevrouw L. van Liempt Postbus 5054 5201 GB ’s-Hertogenbosch. De curator zal zich vervolgens beraden wat er met de tegoeden gaat gebeuren en t.z.t. contact opnemen. Heeft u een DA-cadeaubon (dit is een rechthoekige bon van stevig papier, zie voorbeeld) dan kunt u deze nog steeds gewoon besteden bij één van de andere DA winkels in Nederland; de waarde van deze bon wordt namelijk gegarandeerd door DA. Voor de lokale bonnen die door de ondernemer in eigen beheer zijn uitgegeven is dat echter niet het geval. Twijfelt u of uw bon een lokale of een landelijke bon is, neemt u dan contact met ons op. De medewerk(st)ers in de voormalige Van der Doelen winkels kunnen en mogen helaas niets anders doen dan de beslissing van de curator volgen. Wij hopen dat u daar begrip voor heeft. Het spijt ons u niet anders te kunnen berichten.

A. Van der steen

Heeft op 23 november 2016 om 08:28 geantwoord

Beoordeling 3/10 star-2 (10)

Wel accepteren dat, de kaarten op jullie naam worden verkocht, maar hier niet de consequentie van dragen. Ik zal nooit maar dan ook werkelijk nooit meer iets bij jullie of zaken die bij jullie zijn aangesloten ook maar iets kopen.

Mvg, katja

Bericht van DA Drogisterij

7 jaren geleden - Beste Katja, Helaas heb ik geen ander antwoord als onderstaand i.v.m. faillissement van deze zelfstandige ondernemer. U heeft ons gemaild. over de O’chelle / Van der Doelen giftcards. Helaas moeten wij u teleurstellen. Het betreft hier geen DA cadeaubonnen. Deze giftcards zijn niet meer in te wisselen wegens het faillissement van O’chelle / Van der Doelen, in juli 2013. Hieronder geven wij u de complete informatie en een doorverwijzing naar de curator. DA winkels zijn van zelfstandig ondernemers die onder de merknaam DA geheel zelfstandig hun eigen onderneming runnen (zgn. franchise constructie). DA is de franchisegever van de merknaam DA. Sommige ondernemers kiezen er voor om naast de landelijk geldige DA cadeaubon ook een eigen cadeaubon of, zoals in het geval van Van der Doelen, een eigen giftcard of tegoedbonnen uit geven. Deze bon/card staat los van DA en was alleen geldig bij de betreffende ondernemer. Hier heeft DA als organisatie geen zicht op. DA ondernemer Van der Doelen had voorheen zijn eigen formule, O’chelle. De O‘chelle cadeaucards zijn niet uitgegeven door DA. DA heeft geen instemming gegeven aan het gebruiken van een sticker met het logo op deze O’chelle giftcards. Dit is een keus van de ondernemer geweest. DA is derhalve niet de afzender van de cadeaubon. Uiteraard vinden wij het erg vervelend bij u de suggestie is gewekt dat dit een landelijk geldige DA cadeaubon betrof. De onderneming van DA-ondernemer Van der Doelen is maandag 8 juli 2013 failliet verklaard. Een curator voert vanaf dat moment het bewind. Deze curator heeft o.a. bepaald dat er geen cadeaubonnen in de betreffende winkels mogen worden ingeleverd. DA winkels kunnen deze pasjes ook niet aannemen. Indien u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u uw bon en/of klacht opsturen naar: LEGAL EXPERIENCE Advocaten T.a.v. mevrouw L. van Liempt Postbus 5054 5201 GB ’s-Hertogenbosch. De curator zal zich vervolgens beraden wat er met de tegoeden gaat gebeuren en t.z.t. contact opnemen. Heeft u een DA-cadeaubon (dit is een rechthoekige bon van stevig papier, zie voorbeeld) dan kunt u deze nog steeds gewoon besteden bij één van de andere DA winkels in Nederland; de waarde van deze bon wordt namelijk gegarandeerd door DA. Voor de lokale bonnen die door de ondernemer in eigen beheer zijn uitgegeven is dat echter niet het geval. Twijfelt u of uw bon een lokale of een landelijke bon is, neemt u dan contact met ons op. De medewerk(st)ers in de voormalige Van der Doelen winkels kunnen en mogen helaas niets anders doen dan de beslissing van de curator volgen. Wij hopen dat u daar begrip voor heeft. Het spijt ons u niet anders te kunnen berichten.

Alle klachten die gemeld zijn door