Klacht: Inamsterdamtehuur is alles behalve transparant!

op 20 juli 2016 over InAmsterdamtehuur.nl in de categorie Woningcorporaties

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De website Inamsterdamtehuur.nl beweert in tegenstelling tot andere websites voor huurwoningen, eerlijk en transparant te zijn. Op de website geven zij aan dat ze totaal anders te werk gaan dan andere aanbieders. Bij hen zou je niet zoals bij andere aanbieders een abonnement nodig hebben om te reageren op woningen.
Echter, er staat nergens op de website wat er dan wel precies voor nodig is om te kunnen reageren op de woningen die zij op hun facebookpagina posten. Dit krijg je alleen maar te zien als je op de link voor een woning klikt. Daar staat dat je 14,95 euro moet betalen. Uiteindelijk kom je erachter dat het bedrag van 14,95 euro PER REACTIE is en niet een eenmalige betaling.
In de FAQ staat alleen dat je uitsluitend een onkostenvergoeding aan Inamsterdamtehuur betaalt voor het selectiewerk dat zij hebben verricht. Nergens staat om welk bedrag het gaat of dat je per reactie moet betalen. Dit is niet alleen verre van transparant maar ook misleidend.
Ook in de algemene voorwaarden wordt dit niet aangegeven. Wat in artikel 9. (Prijzen) van de algemene voorwaarden staat, komt niet overeen met wat er daadwerkelijk gebeurt en wat er op de website wordt vermeld.
Ook opvallend is dat je op hun Facebookpagina geen reviews kan achterlaten en dat als je een comment achterlaat waar ze niet blij mee zijn, deze gewoon wordt verwijderd en je daarna helemaal geen comments meer achter kan laten op hun posts.

Gewenste Oplossing:

Er zou op zowel de website van inamsterdamtehuur als op de Facebookpagina duidelijk vermeld moeten worden dat men moet betalen per reactie en dat het om een bedrag van 14,95 euro per reactie gaat.
Ook zou het mogelijk moeten zijn om reviews achter te kunnen laten op de Facebookpagina en zouden zij moeten reageren op klachten en ontevredenheid in plaats van dergelijke comments te verwijderen en zo mensen de mond proberen te snoeren.

Alle klachten die gemeld zijn door Azalea12