Klacht: Ik wil mijn geld terug i.p.v. een voucher

op 29 mei 2020 over Roompot in de categorie Vakantieparken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Tijdens het Helmelvaartsweekend zouden wij met de hele familie naar Roompot (Katjeskelder) gaan. Dit zou de laatste vakantie zijn voor ons met mijn schoonmoeder omdat zij ernstig ziek is en binnen nu en afzienbare tijd zal komen te overlijden. Nu deze vakantie niet doorgaat zouden wij graag het geld ( – € 2.500,-) besteden aan dingen die wel kunnen. Roompot vind het echter normaal om dit geld pas op zijn vroegst na juli 2021 uit te keren. Volgens de algemene voorwaarden en de berichtgeving van het ACM zijn dit echter niet de termijnen waarbinnen de uitbetaling zou moeten plaatsvinden. Na vele mailtjes en telefoontjes (met wachtrijden van minimaal een half uur) zou ik graag zien dat ik benaderd wordt door iemand die mij wel wil helpen.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld op relatief korte termijn terug heb

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Roompot over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Roompot in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Roompot een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Roompot

Heeft op 29 mei 2020 om 16:37 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door Kees83