Klacht: Humax kastje terug gestuurd

op 06 juni 2017 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hebben netjes het humax kastje terug gestuurd in de week dat de monteur geweest was nu krijg ik een mail dat het er niet is .En dat we het moeten betalen ik gaat dit echt niet doen .Waar zijn jullie mee bezig we zijn al klant van af het begin. Ik had hier nooit aan begonnen als ik geen Vodafone abonnement had genomen .Moest al meer betalen een malig en nu dit .Ik hoor graag van jullie. Gr marion

Gewenste Oplossing:

Ik ben pas tevreden als jullie mijn dit bedraag niet laten betalen .want het humax kastje is bij jullie dat weet ik zeker.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door noyah7