Klacht: Service kennen ze niet

user-1262642 op 11 februari 2019 over HO 1984 in de categorie Interieurbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hebben een PVC vloer besteld bij HO1984. In het begin is de eigenaar vlot en aardig, alles kan en niks moet. De prijs is lager dan de meeste dus dan is de aandacht al snel getrokken. Uiteraard is de mindset ook, het moet ergens vandaan komen maar de babbel van de eigenaar is aannemelijk.

Na oplevering sleutel een planning gemaakt en HO1984 zou van maandag tot en met woensdag de PVC vloer leggen op 3 verdiepingen inclusief plinten.
Daar gaat het al fout want de woensdag (de dag dat de plinten geplaatst zouden worden) wordt niet gehaald. De reden: De plinten waren er niet. De bestelling is 8 tot 10 weken voor de geplande datumgemaakt dus dat is erg vreemd dat de bestelling er niet is. Afgesproken wordt om de vrijdag de plinten te plaatsen. Dit kan want ik ben er dan zelf i.v.m. plaatsen keuken. Een Poolse collega van de eigenaar (of ingehuurde ZZP’er) heeft bijna alle plaatsen waar een plint zou komen kunnen leggen. Bijna…. Er was niet genoeg plint om te leggen…. Wederom een teleurstelling. Ik heb de Poolse meneer gevraagd waarom hij niet verstek zaagde werd beantwoord dat de kitter alles dicht kit, ook de stukjes tussen de plinten in waar een aansluitstuk zit. Ik als klant gelooft dat want zij zijn de specialist. De afspraak wordt gemaakt om de maandag er op de plinten te plaatsen en de donderdag plaatsen nog te bedekken met PVC. Bijzonder dat dit niet gedaan is omdat er zat PVC over was. En dan de vrijdag alles kitten. Zijn letterlijke woorden, alles kitten.
De afspraak wordt door mijn vrouw via mail bevestigd. Belangrijk is dat er op de genoemde dagen gehoor wordt gegeven omdat de schilder de trappen gaat aflakken (dinsdag en woensdag).

Maandag is de poolse meneer geweest en heeft de plinten gelegd. Tegen de afspraak in komt dinsdag iemand om de PVC resten te plaatsen, werkelijk onbegrijpelijk. En vrijdag komt de kitter. Deze kom ik nog tegen en het is een hele aardige man. Hard werkend en goed in de communicatie. Hij geeft zelfs aan dat hij even goed door wil haan om het af te krijgen want het was wel veel werk voor de tijd die hij van de eigenaar van HO heeft gekregen.
Op een gegeven moment zie ik dat de kieren waarover eerder gesproken, niet gekit worden. Geen één. Nee dit kan niet geeft de kit specialist aan. Dit moet met speciaal, overschilderbare kit gebeuren maar ook tijdens het plaatsen van de plinten niet achter af. Vreemd verhaal om dat nu te horen. Vrijdag gaaf de eigenaar nog aan dat hij alles ging kitten. Maar uiteindelijk 1,5 week later dan in eerste instantie beloofd en afgesproken met de eigenaar van HO1984 alles klaar, behalve dan de hoeken en tussenstukken niet gekit. Zou het dan toch helemaal goed komen?

Helaas. Mijn vrouw heeft een mail gestuurd, ook n.a.v. een factuur met 13m² extra snijverlies. 3m²… dat is een complete kamer. normaal is 5% maar dit is 20.97% van 62m². Heel bijzonder. Naar aanleiding van de mail is er vandaag, 11 februari 2019, contact in ons nieuwe huis. De eigenaar van HO1984 komt in totaal met zijn drieën. Hijzelf, de kitter en nog iemand waarvan we nog steeds niet weten wie en waarom.

Met meerdere malen zijn stem te verheffen staat hij mijn vrouw te woord en geeft aan dat hij alles er alleen uit kan slopen maar mijn vrouw is onder de indruk van zijn stem verheffing en geeft aan dat dit een bijzondere service is. Ook het starters onderhoudspakket mag €30 voor betaald worden. Ik heb in de aanloop naar mijn nieuwe huis veel vloer bedrijven gesproken maar geen één die daar geld voor vraagt.

Wat een enorme opstapelingen van teleurstellingen en zeer slechte service zoals wij dat ervaren hebben. Ik hoop echt dat ik nooit aanspraak hoef te maken op de garantie voor deze vloer want mijn gevoel zegt me dat ik dan naar de garantie kan fluiten maar de tijd zal het leren.

Gewenste Oplossing:

Allereerst een excuses van de eigenaar van HO1984 naar mijn vrouw voor zijn gedrag. En ten tweede het geen wat hij heeft belooft. Alle plinten netjes gekit, zodat randen en hoeken niet zichtbaar zijn zoals afgesproken.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over HO 1984 nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door