Klacht: Gratis maand meespelen met Lotto blijkt bedrog; er is meteen geld afgeschreven

Evil Bert op 04 december 2013 over Lotto in de categorie Loterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op donderdag 21 nov. ben ik gebeld door de Lotto om de 1e maand gratis mee te spelen met 3 loten en tevens kans te maken op een reis naar Las Vegas twv. € 3295,-. De 2e speelronde zou op 17 dec. worden afgeschreven (dit is afgesproken en staat op bandopname, waarvan ik ook een opname heb). In de bevestigingsmail die ik op donderdag 26 nov. van Lotto heb ontvangen, wordt met geen enkel woord gesproken over de 1e maand gratis deelname en de kans op een reis naar Las Vegas, sterker nog ik ga volgens deze mail per 14 dec. meespelen en meteen betalen voor mijn deelname. Er wordt met géén woord gerept over de gemaakte afspraken zoals gratis deelname noch over de kans op een reis naar Las Vegas. Dit vond ik heel erg vreemd, ik ben gaan inloggen op mijn account bij Lotto.nl, hierin stond idd dat ik ga meespelen vanaf 14 dec. en dat er direct al per 3 dec. de inleg wordt afgeschreven (dit is inmiddels gebeurd). Na enkele malen te hebben gebeld om deze deelname per direct te beëindigen omdat de gemaakte afspreken en beloftes door de Lotto niet worden nagekomen, ben ik nog steeds niet verder geholpen.
Zaterdag wordt er door de opzegservice(!) verteld dat ze mijn deelname niet kunnen beëindigen, de volgende medewerker maakt zich er makkelijk vanaf door te vertellen dat ik maandag moet terugbellen, bel ik maandag terug kan ik wederom niet worden geholpen omdat de werktijd van deze medewerker er kennelijk op zat (17.00u), bel ik dinsdag terug kan er weer niets worden teruggestort omdat zijn bevoegdheden niet dusdanig zijn en dat het via de klantenservice moest, bel ik de klantenservice krijg ik iemand te spreken die zich wel heel erg van de domme houdt, dus weer niets opgeschoten. Bel ik vervolgens weer met een andere medewerker en deze vond het een vreemde zaak en zou er een notitie(!) van maken en dat ik woensdag maar moest terugbellen, want dan konden ze het wel in orde maken, bel ik woensdag terug verteld een medewerker dat deze niets voor me kan betekenen want het lag nu ineens bij de klachtenafdeling omdat er een klacht van gemaakt was (waar ik helemaal niets van heb gezegd(!)), de vorige medewerker had me verzekerd dat er een notitie(!) gemaakt werd. Ook deze keer leek het weer alsof ik naar een soort cassettebandje aan het luisteren was… Luisteren en je daadwerkelijk willen helpen kunnen (of willen?) deze mensen van de belcentrale kennelijk niet, deze mensen lijken er alleen te zitten om zoveel mogelijk geld binnen te harken van argeloze mensen die in de (te) mooie verkooppraatjes (valse voorwendselen) trappen. En als mensen gaan klagen gaan ze alles verdraaien. Gelukkig heb ik ook opnames van deze gesprekken gemaakt. Deze handelswijze van de Lotto heeft me erg aangegrepen en ik ben door de vele telefoongesprekken die tot niets leiden behoorlijk gefrustreerd geraakt. Ik voel me opgelicht en voorgelogen. Gaan we zo met mensen en goede doelen om? Beschamend!

Gewenste Oplossing:

Het is inmiddels gebleken dat van een maand gratis deelname geen sprake is en dat dit, kort door de bocht, gewoon gelogen is. Ik heb intussen via mijn account op Lotto.nl mijn schade kunnen beperkingen door mijn 3 loten terug te brengen tot 1 lot. Deze inleg is inmiddels afgeschreven.
Het vertrouwen in deze organisatie is mede door de medewerkers van de klantenservice dusdanig geslonken dat ik dan ook het liefste per direct mijn inleg terug wil ontvangen en als vanzelfsprekend van deelname wil afzien.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Lotto over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Lotto in behandeling genomen

Bericht van Lotto

10 jaren geleden - Met speler telefonisch contact opgenomen en stap-voor-stap de genomen acties besproken, waardoor oorspronkelijke overeenkomst door speler werd gewijzigd.

Lotto

Heeft op 05 december 2013 om 10:53 geantwoord

Geboden Oplossing:

Wij hebben dhr. gebeld en aangeboden om uit coulance het inleggeld te restitueren en aangegeven als dhr. de boxershorts nog ontvangt, hij deze mag houden. Dhr. gaat akkoord.

Reactie van de melder van de klacht

10 jaren geleden - Oplossing?? Er is hier totaal geen sprake van een oplossing! Integendeel de Lotto heeft alles verdraaid en net gedaan alsof ik een nieuwe overeenkomst ben aangegaan. De Lotto heeft echter zelf de overeenkomst aangepast en gewijzigd, dit tonen de bevestingsmails en brieven ook aan. Van de oorspronkelijke overeenkomst (waarvan ik ook een geluidsopname heb); de 1e maand gratis meespelen en kans op een reis is geen sprake meer. Ik heb daarop proberen te redden wat er te redden valt. Vele (zinloze) telefoontjes met de Lotto hebben tot niets geleid, geen bekwaam persoon die iets kon betekenen, ze sturen je stuk voor stuk gewoon van het kastje naar de muur. Met het laatste telefoongesprek heeft De Lotto te kennen gegeven niet tot restitutie van mijn inleg over te willen gaan, ondanks een tijdige opzegging. Nota bene binnen de termijn van het wettelijke herroepingsrecht! Ze negeren het compleet en maken er zelf een nieuwe overeenkomst van. Ik voel mij zwaar opgelicht en voor de gek gehouden.

Bericht van Lotto

10 jaren geleden - De klacht nogmaals onderzocht en er is eerder met de klant afgesproken dat wanneer hij zijn welkomstkado retour stuurt, hij zijn inleggeld teruggestort krijgt.

Reactie van de melder van de klacht

10 jaren geleden - Al meermaals aangegeven het daar niet mee eens te zijn. Ik wil gewoon het geld, waar ik recht op heb, terug. Alles wordt steeds verdraaid! Waarom zegt de medewerker aan de telefoon dan dat er geen inleg terug gestort zal worden? Waarom zeggen jullie steeds allemaal verschillende dingen en doen loze beloftes?? Waar blijft dan dat zogenaamde welkomstcadeau?? Moeten jullie daar 6 weken over doen om zoiets te versturen? Intussen had het al lang opgelost kunnen zijn. Gewoon het geld direct terugstorten omdat ik tijdig opgezegd heb. Maar jullie doen daar kennelijk niet aan.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Lotto een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - De melder van de klacht heeft zojuist de oplossing van Lotto beoordeeld.

Evil Bert

Heeft op 20 januari 2014 om 21:53 geantwoord

Oplossing?? Er is hier totaal geen sprake van een oplossing! Integendeel de Lotto heeft alles verdraaid en net gedaan alsof ik een nieuwe overeenkomst ben aangegaan. De Lotto heeft echter zelf de overeenkomst aangepast en gewijzigd, dit tonen de bevestingsmails en brieven ook aan. Van de oorspronkelijke overeenkomst (waarvan ik ook een geluidsopname heb); de 1e maand gratis meespelen en kans op een reis is geen sprake meer. Ik heb daarop proberen te redden wat er te redden valt. Vele (zinloze) telefoontjes met de Lotto hebben tot niets geleid, geen bekwaam persoon die iets kon betekenen, ze sturen je stuk voor stuk gewoon van het kastje naar de muur. Met het laatste telefoongesprek heeft De Lotto te kennen gegeven niet tot restitutie van mijn inleg over te willen gaan, ondanks een tijdige opzegging. Nota bene binnen de termijn van het wettelijke herroepingsrecht! Ze negeren het compleet en maken er zelf een nieuwe overeenkomst van. Ik voel mij zwaar opgelicht en voor de gek gehouden.

Reactie van de melder van de klacht

10 jaren geleden - 1,5 Week geleden gebeld door de Lotto, deze meneer ZOU het gaan oplossen. Ik ben maar akkoord gegaan, een andere mogelijkheid was er niet. Maar helaas heeft deze meneer, net als de andere mensen van de Lotto, wederom GEEN woord gehouden! Ik heb mijn geld nog steeds niet terug ontvangen, ondanks de toezegging!! Dat dit uit 'coulance' gebeurd is werkelijk flauwekul! Ik heb binnen de termijn van het wettelijk herroepingsrecht opgezegd, ik heb er dus gewoon recht op! Ook snap ik niet dat deze meneer nu spreekt van "ALS dhr. de boxershorts nog ontvangt" ze waren reeds verstuurd, vertelde deze meneer. Hieruit blijkt maar weer dat de Lotto totaal niet woord kan houden en zich totaal niet aan gemaakte afspraken houdt. En deze meneer maar beweren en volhouden dat het goed zou komen. Ze houden je gewoon voor de gek. Ik heb gevraagd of ik hier een bevestiging van kon krijgen, maar ik heb deze, net als mijn geld en de boxershorts, NOOIT ontvangen.

Reactie van de melder van de klacht

10 jaren geleden - Het is ook werkelijk te zot voor woorden dat de Lotto deze klacht al meteen als "opgelost" heeft bestempeld (datum 5 december 2013(!)), terwijl dit tot heden helemaal niet is opgelost! Dit speelt nu al bijna 2 maanden.

Alle klachten die gemeld zijn door