Klacht: gesloten poortjes op station Helmond

op 24 september 2016 over NS in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 20-09 2016 namen wij in Deurne om 9.42 de Intercity naar Utrecht met een vrije reis 1e klasse en een meereiskaart van N.S.
In de trein bemerkten we dat we een tas in de auto hadden laten staan, dus stapten we in Helmond uit op perron 1 om die tas van daaruit met de stoptrein, die aankwam op perron 2, op te gaan halen in Deurne.
Dat bleek dus een dik probleem voor ons. We moesten om op perron 2 te komen uitchecken (gesloten poortjes) en vervolgens weer inchecken om op dat perron te komen. Dat ging dus niet, want we kregen de melding: geen doorgang. Met een meereiskaart hoef je niet in te checken, maar je kunt er ook niet mee uitchecken. De poortjes bleven gesloten. Terug naar perron 1 – dat ging wel, ra,ra – en door te roepen naar de conducteur van de stoptrein konden we toch weer naar perron 2. Hij heeft ons uiteindelijk geholpen door met zijn pasje de poortjes voor ons te openen. Complimenten voor deze behulpzame, vriendelijke conducteur, de heer Jos van Knippenberg.
Wij willen hierbij aangeven dat het systeem van de poortjes in Helmond niet klopt i.c.m. de pasjes en papieren meereiskaarten. Het heeft vanwege de grote irritatie een negatieve invloed gehad op het plezier van reizen met de N.S. Jammer!! Uiteindelijk kwamen we een uur later op onze eindbestemming aan. Dat had minstens een half uur korter kunnen zijn als we sneller van perron 1 naar perron 2 hadden kunnen komen.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als u dit probleem gaat oplossen voor alle reizigers en ik zou het op prijs stellen als wij van u een compensatie zouden krijgen voor de doorgemaakte stress en onze signalering

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over NS

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over NS nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door NS in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat NS een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NS

Heeft op 17 oktober 2016 om 09:02 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste lezer,

Er is inmiddels contact opgenomen met de indiener van deze klacht. We hebben de klacht via onze reguliere kanalen opgepakt en beantwoord. Om deze reden ziet u de aangedragen oplossing hier niet terug. We begrijpen dat anderen mogelijk op zoek zijn naar een antwoord op dezelfde vraag of klacht. Mocht u eenzelfde vraag hebben of een klacht willen indienen, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met onze Klantenservice zodat wij uw vragen alsnog kunnen beantwoorden.

Wij zijn dag en nacht te bereiken via Social Media (Twitter, Facebook) of via telefoonnummer 030-751 51 55. Tevens kunt u vragen per e-mail of brief indienen en via onze chat op www.ns.nl/klantenservice contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u bij vragen terecht op ons serviceforum via www.forum.ns.nl.

Met vriendelijke groet,
NS Klantenservice

Alle klachten die gemeld zijn door Tillemans - van Lieshout