Klacht: verzaken ruimen van overleden kat

op 05 juli 2018 over Gemeente Kerkrade in de categorie Gemeente

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Gistermiddag heb ik de gemeente gebeld met melding van overleden kat die lag langs de Hamstraat bij de Gaiabrug, de dame aan de telefoon zou het doorgeven.
Gisteravond echter lag de kat er nog, dus heb ik de dierenambulance uit Maastricht gebeld en het dier op eigen kosten laten ophalen.
Vanmorgen heb ik verhaal gehaald bij de gemeente waarom het ruimen niet gebeurde.
De telefoniste heeft het voor mij uitgezocht en de uitkomst was belachelijk.
Zij heeft gisteren een bepaald persoon van wijkbeheer gebeld maar deze was op pauze en niemand anders was bereikbaar, dus heeft mevrouw het hele verhaal ingesproken, helaas werd hier niks mee gedaan want mevrouw had een melding moeten maken en niet moeten bellen. Hoe belachelijk, die man die deze boodschap op zijn voicemail heeft gekregen is toch niet dom? hij had makkelijk iets kunnen ondernemen, voicemail of melding, een mondelinge boodschap IS een melding!!!!

Gewenste Oplossing:

Tevreden ben ik als de mensen van wijkbeheer tijdens hun pauze gewoon bereikbaar zijn, in de zorg moet tenslotte ook 1 iemand altijd paraat staan voor meldingen in de pauze. Of ze pauzen maar om de beurt,
Daarbij vernam ik van de dierenambulance dat de gemeente Kerkrade geen contract wil afsluiten met de dierenambulance, zij worden vaak gecontacteerd door bewoners van Kerkrade, dan doe je daar toch wat mee als Gemeente.
Ook hete uitlezen van chip wordt niet gedaan, waarom laten mensen dan allemaal hun dieren chippen? Dus uitlezen graag en baasje op de hoogte stellen!!

Alle klachten die gemeld zijn door Marijooke