Klacht: Geld niet teruggestort gekregen na retour producten

CJJ76 op 16 januari 2018 over Made.com in de categorie Internetshops - Meubels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In augustus heb ik een aantal handdoeken besteld. Bij ontvangst waren de kleur en de kwaliteit niet naar tevredenheid. Na lang over en weer mailen en bellen kon de retourprocedure in werking worden gesteld. Sinds oktober wacht ik op de teruggave van mijn geld. Heb inmiddels al meer dan 5 emails aan besteed, zonder antwoord te ontvangen. Wel sturen ze steeds na mijn mail een enquete over hoe mijn mail afgehandeld is. Echt een schande.

Gewenste Oplossing:

Als één van mijn emails naar behoren beantwoord wordt en het grld teruggestort wordt zal ik na bijna drie maanden tevreden zijn.

Alle klachten die gemeld zijn door