Klacht: Geld kwijt?!

op 23 mei 2020 over IQ-DRIVE in de categorie Rijscholen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

2 weken voor de corona crisis proefles gehad hij iq drive, leuke man, formulier gekregen en meteen alles betaald want dan was de proefles gratis. Toen ik over de negatieve recensies begon werd het ongemakkelijk en begon hij ergens anders over. Oke, kan gevoelig liggen, verder niet over nagedacht. Daarna telefonisch contact gehad, werd goed geholpen, klonk goed. En toen kwam corona.. Kan niemand wat aandoen natuurlijk, totdat de rijscholen weer open mochten en ik via mijn rijinstructeur hoorde dat ze waarschijnlijk failliet zijn en zowel zij als ik naar ons geld kunnen fluiten.. Verder check ik continu hun Facebook pagina omdat ze ons daar op de hoogte houden ipv via een mail oid.. Help aub met ons geld terug te krijgen!!

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug heb of gewoon kan lessen!

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over IQ-DRIVE

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over IQ-DRIVE nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Mitchell043