Klacht: geld kwijt

op 23 februari 2018 over Wish in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb vandaag een broek besteld via Wish. ik heb met ideal betaald en het geld is afgeschreven. maar nu krijg in een melding in de app dat hun geen geld ontvangen hebben maar ik ben me geld wel kwijt. als ik naar de helpdesk ga kan ik geen vraag of iets stellen omdat het een “geweigerde bestelling” is…

Gewenste Oplossing:

ik zal graag mijn geld terug willen omdat ik de bestelling ook niet krijg..

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Wish

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Wish nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Arjan Geurts