Klacht: Geen product ontvangen

R89R op 27 april 2020 over Klinty Benelux in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

29 maart heb ik een product besteld en tot op heden niet ontvangen. Status blijft staan : op het vliegveld. Heb het bedrijf een mail gestuurd maar geen reactie ontvangen. Als ik ze wil benaderen via facebook Messenger krijg ik steeds een melding niemand beschikbaar is

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn geld terug.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Klinty Benelux

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Klinty Benelux nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door R89R