Klacht: geen levering

op 17 juni 2021 over MediaMarkt in de categorie Electronica Winkels - ketens

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Meer dan een maand geleden ( op 16 mei ) heb ik een stofzuiger die volgens de website op voorraad was, besteld en betaald bij de Mediamarkt. Ik kreeg een orderbevestiging met de melding dat ik een track and trace code zou ontvangen. Na een week of 2 heb ik gebeld met de vraag waar die code bleef. Volgens de mevrouw aan de telefoon kreeg ik geen code (?) Inmiddels nog vier keer contact gezocht. Ik kreeg iedere keer reacties als: U moet nog even geduld hebben, één dezer dagen zal uw bestelling geleverd worden, we kunnen niet zien wanneer.

Gewenste Oplossing:

Ik wil graag binnen 3 dagen (eigenlijk morgen) de stofzuiger waar ik al vanaf 16 mei op wacht

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over MediaMarkt

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over MediaMarkt nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door WillemJIlt