Klacht: Geen geld terug na retour

op 21 juni 2018 over ASOS.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb een retour gestuurd deze hebben ze 15-5-2018 ontvangen maar nog steeds mijn geld niet terug ontvangen. Ze zeggen dat dat komt door een failed iDeal transaction. Ze beloven dit steeds op te lossen ondertussen zijn we al 5 weken verder en nog steeds niks.

Gewenste Oplossing:

Zodra ik mijn geld terug heb.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ASOS.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ASOS.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Rita1982