Klacht: Geen geld terug

op 14 mei 2020 over Ray-Ban in de categorie Opticïens en brillen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een maand geleden mijn order retour gestuurd. Nog geen bevestiging ontvangen dat het überhaupt is ontvangen terwijl het al 4 weken geleden is ontvangen (tracktrace), en dus ook nog steeds geen geld terug. Daarnaast zijn ze niet bereikbaar, telefoonnummer en chat zijn buiten gebruik.

Gewenste Oplossing:

Geld terug

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ray-Ban

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ray-Ban nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door kaya333