Klacht: Geen contacten, abonnement willen opzeggen, nog een jaar betalen

op 28 december 2017 over Parship in de categorie Datingsites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Een tijdje geleden mijzelf aangemeld bij GayParship, zonder veel succes. Weinig mannen die mannen leuk vinden en voornamelijk de types waar ik niet op val, na een maand er al op uitgekeken. Nu wil ik opzeggen, naar mijn idee moest ik de eerste twee termijnen afmaken (2×3 maanden) maar nu zegt Parship dat ik een jaar moet afmaken….maar ik wil geen ruim 400 euro betalen voor helemaal niets!

Hebben jullie ervaring hiermee?

Groet, Jan

Gewenste Oplossing:

Als ik de eerste twee termijnen moet betalen en daarna van het abonnement af ben.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Parship

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Parship in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Parship een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Parship

Heeft op 29 december 2017 om 10:04 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte meneer Koopman,

Vanwege de regelgeving op het gebied van de privacy nemen wij contact met u op via de klantenservice van Parship. U heeft de mogelijkheid uw overeenkomst binnen de wettelijke herroepingsperiode van 2 weken te herroepen. Daarna is de loopduur van het premium-lidmaatschap bindend.

Met vriendelijke groeten,
Nico Teeuwen
Parship WebCare

Alle klachten die gemeld zijn door Jan Koopman