Klacht: geen antwoord op klacht, geen onderhoud en beloftes niet waargemaakt

op 17 mei 2020 over Vechtdal Wonen in de categorie Woningcorporaties

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

na maanden wachten (6maart was de sleuteloverdracht) zijn eindelijk de cylindersloten vervangen. Bij de voordeur zat een draaiknop en deze heb ik nu niet meer, Dit is een goedkopere oplossing dus ik verwacht een huurverlaging. Het was in het begin van mijn wonen een heel gedoe om het ISRA punt gerepareerd te krijgen waardoor ik flinke kosten heb moeten maken voor mijn begeleiding om jullie op jullie wettelijke verplichtingen als verhuurder te wijzen. deze kosten wil ik terug. Tevens stond in de advertentie dat er een 2e wc aanwezig zou zijn in de woning, maar deze is nog steeds niet geplaatst. Aan de schimmelvorming in mijn woning wordt ook niks gedaan waardoor ik gezondheidsproblemen heb gekregen. wanneer gaat er nu eindelijk eens iets gebeuren aan die woning die niet zoals jullie beloofd hebben een thuis is.

Gewenste Oplossing:

wanneer alles is opgelost en wel snel.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Vechtdal Wonen nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door djbasti