Klacht: Foutieve omschrijving vacature

[email protected] op 29 augustus 2017 over Manpower in de categorie Uitzendbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In de vacature omschrijving staat:

– Parttime baan van gemiddeld 24 uur per week
– Kans op een contract bij de opdrachtgever bij goed functioneren

Beide blijken niet te kloppen, het is een functie van minimaal 24 uur per week en de functie houdt in december op.

Gewenste Oplossing:

Ik vind dat uitzendbureaus te nonchalant omgaan met dit soort gegevens. Wanneer je aankomt bij zo'n opdrachtgever, is het wel even slikken wanneer andere informatie wordt aangegeven dat niet overeenkomt met een vacatureomschrijving.

Ja, ik snap heud wel dat waar mensen werken, dat er ook fouten worden gemaakt maar dit gaat om iemads toekomst en verwachtingen. Ik vraag mij af waarom zoiets gebeurt eigenlijk?

Beoordeling 4/10 star-2 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Manpower over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Manpower in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Manpower een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Manpower

Heeft op 31 augustus 2017 om 13:21 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste John,

Wij vinden het ontzettend vervelend dat dit gebeurt is tijdens jouw sollicitatieprocedure.

Onze vacatureteksten worden zorgvuldig geschreven en afgestemd met de opdrachtgever, uiteraard is het niet de bedoeling dat jou de verkeerde informatie wordt gegeven.

Inmiddels heb je hier een van mijn collega's over gesproken
Met vriendelijke groet,

Tamara
Manpower Care

[email protected]

Heeft op 31 augustus 2017 om 14:32 geantwoord

Beoordeling 4/10 star-2 (10)

Beste Tamara, dank voor je reactie maar vindt je dit een oplossing? Het is een mededeling. Hieronder uit ik mezelf en ik heb een aantal vragen...

Je collega kwam gisteren best geïrriteerd over, dat merkte ik omdat zij ineens het gesprek snel wilde beëindigen. Ze vroeg waarom ik niet eerst had gebeld maar juist via deze weg een klacht had ingediend (desalniettemin had ik toch de zoekopdracht 'klacht Manpower' ingevuld en ik ben helaas als eerste bij klacht.nl terecht gekomen). Ik had na het tel.gesprek niet het gevoel dat er veel inlevingsvermogen was voor de vervelende situatie. Ik begin mij dan ook af te vragen of Manpower mij nog steeds in hun bestand wilt hebben vanwege mijn klacht? Waarom kan er niemand (bij bedrijven als Manpower of de Rechtbank Amsterdam) gewoon aangeven hoe de fout is ontstaan, dat is toch geen schande?

Ik vind mijn reactie terecht daar je uitsluitend aangeeft dat jullie zorgvuldig proberen te zijn. De persoon met wie ik de sollicitatie heb gevoerd gaf namelijk aan dat haar informatie klopte (er is geen vooruitzicht voor een vast contract daar de Rechtbank Amsterdam over 5 jaar pas klaar is met de verbouwing). Ik moest het daarom met jullie opnemen vertelde ze. Je collega gaf juist aan dat de vacaturetekst overeenkomt met dat wat ontvangen is van jullie opdrachtgever. Kan jij je voorstellen dat dit niet goed aanvoelt?

Het sollicitatiegesprek was na dit onderdeel ook ineens heel snel afgelopen. Mits ik niet aangenomen zal worden, ben ik benieuwd of ik dan een oprechte toelichting zal ontvangen van Manpower?

M.v.g. John Debnath

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]