Klacht: Factuur later gekregen

Kayleebussers op 21 oktober 2021 over VanDijk in de categorie Boekhandel

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ging de VAVO doen, hiervoor via VanDijk boeken besteld. Kreeg te horen dat school de boeken zou betalen, heel fijn dus. Na een week school toch besloten om te stoppen. Twee weken hierna meermaals contact willen opnemen via telefoon, ik sta telkens lang in de wacht. Een maand later kreeg ik ineens een mail van VanDijk dat ik tóch boekengeld moest betalen. Meteen gebeld, weer geen gehoor, uiteindelijk via de chat gepraat. Te horen gekregen dat de retour termijn nu voorbij is, dus ik als of de volle prijs moet betalen. Omdat het gaat om gehuurde boeken kan ik ze dus ook niet doorverkopen. Nu moet ik dus alsnog bijna 300 euro betalen voor boeken die ik niet heb gebruikt en waar ik dus ook geen geld meer voor kan terug krijgen.

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag willen dat (al is het een deel) van de factuur niet betaald hoeft te worden, aangezien het hier gaat om een fout van VanDijk.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar VanDijk over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door VanDijk in behandeling genomen

VanDijk

Heeft op 22 oktober 2021 om 13:13 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat VanDijk een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Alle klachten die gemeld zijn door Kayleebussers