Klacht: extra verzekering en belachelijke borg

op 12 juli 2016 over Sixt in de categorie Autoverhuur

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Voor mijn broer en zijn vrouw die overkwamen uit Israël een auto gehuurd bij Sixt. Afhalen in Düsseldorf. Netjes via internet alles ingevuld en de betaling werd automatisch afgeschreven van zijn creditcard. Op de dag dat hij aankomt wachten maar geen broer. Ik bel hem. Problemen met Sixt. Hij moest een extra verzekering afsluiten voor een flink bedrag terwijl aangegeven was dat we geen extra verzekering wilden hebben. Vervolgens blijkt dat een borg op zijn creditkaart wordt ingehouden van 3! maal de huur. Dat vonden we uiteindelijk terug in de algemene voorwaarden terwijl bij Europcar dit eenmaal de huursom is. Probleem want mijn broer had een maximum op zijn creditcard van €1000,-
Gelukkig had hij het cash (wettig betaalmiddel) bij maar dit werd weer niet aangenomen.

1) Absurd dat hem een extra verzekering werd opgedrongen die hij moest afnemen.
2) Absurd om 3 maal de huur als borg te rekenen. Absoluut niet nodig

Gevolg. Geen auto mee en vervolgens met een taxi voor €250,- naar de trouwlocatie aangezien mijn broer overkwam voor een huwelijk.
de aanbetaling wordt natuurlijk ingehouden door Sixt. Het is makkelijk om te verwijzen naar algemene voorwaarden maar het is absoluut klantonvriendelijk om zo’n hoge borg te rekenen en ook nog eens een extra verzekering op te dringen.

Gewenste Oplossing:

Terugbetaling van zijn vooruitbetaalde huur.
reserveringsnummer 9840014881

klantvriendelijke behandeling voor de toekomst.

Alle klachten die gemeld zijn door Stefanplattel