Klacht: dubbel betaald voor een artikel in vestiging Heerlen.

op 31 augustus 2016 over IKEA in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

aantal artikelen gekocht.zag tijdens afrekenen dat een artikel niet werd “herkent”maar sloeg er vedrder geen acht op.Vond wel dat totaal bedrag hoger was dan ik dacht….door drukte bij de kassa verder geen actie ondernomen.Thuis gekomen zag ik datik een braadpannnetje 20 cm TROVÄRDIG eenmaal kocht maar dubbel aangeslagen voor 39.90 in plaats van 19.95 Euro.Foutje dus van IKEA medewerker en van mij !!
Details: TerminalMB6511
Merchant 1205623
Period 6243
Transaction 01157393
BetalingMaestro30/082016 13.37
auth.code 03A106
Totaalbedrag 107.77 Euro

Jammer dat ik een en ander pas thuis opmerkte

Gewenste Oplossing:

uw reactie afwachtend zie ik wel .....begrijp dat ook ik naast de mederwerkster van IKEA een fout maakte door niet ter plekke een en ander op te merken /

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over IKEA

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over IKEA nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door jbenda