Klacht: Zeer slechte hulp bij kat in doodsstrijd

Michael Aken, van op 29 oktober 2020 over Dierenartsen Leek in de categorie Artsen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In de 1e week van juli heeft onze kater letseltrauma opgelopen na een val op een betonnen punt van een bak. Na eerste behandeling en een verblijf in een zuurstoftent bij onze eigen dierenarts, leek onze kater Bobby weer wat op te knappen maar de interne kneuzingen waren ernstig, donderdag 2 juli mocht hij weer mee naar huis onder medicatie en toezicht. Zaterdag vonden we hem ’s ochtends met ernstige ademhalingsproblemen weggekropen in de logeerkamer. Na het noodnummer gebeld te hebben kregen we M van voornoemde praktijk als noodarts toegewezen. Hem de hele situatie en de voorliggende geschiedenis uitgelegd hebbende en de acute noodzaak met levensbedreiging, gaf hij aan niet eerder dan 1 uur later op de praktijk te kunnen zijn. Hij gaf ook geen alternatief op dat moment. In het uur verslechterde de klachten en hapte onze Bobby in volledige paniek naar adem. Aangekomen bij de praktijk moesten we nog een half uur wachten. Toen ik weer belde, zei hij dat hij nog langer vast zat en op mijn paniekreactie en uitleg van de spoedsituatie, zei hij ‘oh ik wist niet dat het zo spoed was’ terwijl ik het duidelijk 2 keer had uitgelegd. Hij kon niet dus verwees door naar een praktijk waarvoor we weer een half uur verder moesten rijden. Onderweg is onze kat gestikt, het was een zo vreselijke ervaring dat we er nog nooit van bekomen zijn. Deze man kan een noodsituatie niet inschatten laat staan emphatie opbrengen voor een dier in nood. Wij zijn er kapot van geweest. En op vraag en terugkeer bij onze eigen dierenarts bleek M het hele geval niet te hebben doorgegeven noch genoteerd of verslagen te hebben. Een fout kan iemand maken maar dan verwacht je op z’n minst een excuus. Voor ons is het nu zo dat mochten we met een van onze huisdieren ooit weer in een noodsituatie komen dan willen we hem absoluut niet omdat hij geen vertrouwen van een dier noch mens waardig is.

Gewenste Oplossing:

Er is geen oplossing voor dit probleem omdat wij onze Bobby geen dierwaardig einde hebben kunnen geven door dierenarts M.
Maar ik laat de oplossing aan de heer M hij weet wat hij fout heeft gedaan, wenst hij niets te doen dan is hij zijn vak niet waardig!

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Dierenartsen Leek nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Bobby Alm