Klacht: Zeer klantonvriendelijk en geen mogelijkheid om een klacht in te dienen

Ad32 op 14 november 2022 over DHL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

DHL moet eens goed naar zijn klantvriendelijkheid gaan kijken. Als er iets niet goed gaat kun je nergens terecht…er zit een callcenter dat alleen maar SORRY zegt en wat heb je daaraan. Het kwaad is dan al geschied.
Ik had een legpuzzel verzonden naar Hillegom..de ontvanger uit Hillegom had een legpuzzel naar Tilburg gestuurd. We hadden een legpuzzel geruild. Via DHL is dit betaalbaar. Ik heb dit al eens vaker gedaan.
Maar deze keer ging het goed mis.
Het pakket naar mij ( TILBURG) is om onverklaarbare reden niet aangekomen bij het DHL servicepunt..het is herlabeld en teruggestuurd naar de verzender in Hillegom.
Nergens een berichtje te zien..contact met DHL is zeer moeilijk en je krijgt ook geen goed antwoord. Uiteindelijk wordt de puzzel die naar Tilburg moest weer bij de voordeur van de verzender op de stoep neergelegd…zonder enig bericht. Onfatsoenlijk toch..zeer klantonvriendelijk ook.
De verzender uit Hillegom was zo vriendelijk om te onderzoeken hoe dit kon gebeuren…hij liep ook tegen de beperktheid van het callcenter aan…alleen maar sorry en dan houdt het op.
Nu is de legpuzzel weer mijn kant opgestuurd en ik hoop dat het goed gaat. DHL moet zich diep schamen over een zaak als deze. Er moet een fatsoenlijke klachtenafhandeling komen waar mensen terecht kunnen als het mis gaat. Of misschien een gebaar vanuit DHL..een gratis verzending ter compensatie bijvoorbeeld. Ik denk de volgende keer wel 2 keer na alvorens ik DHL ga gebruiken om iets te verzenden. Ik hoop dat ze deze klacht serieus nemen.

Gewenste Oplossing:

Een reactie vanuit DHL...niet alleen een sorry vanuit het callcenter. Een serieuze reactie zou gepast zijn...dat ik het idee heb gehoord te worden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door DHL in behandeling genomen

Bericht van DHL

10 maanden geleden - Goedemorgen, Wat ontzettend vervelend dat u dit zo ervaart, dat is niet de bedoeling natuurlijk. Ten eerste is het echt balen dat jouw legpuzzel niet goed aangekomen is en door slecht contact met de klantenservice wordt het inderdaad niet beter. Wat balen! Om de klacht in behandeling te kunnen nemen, ontvang ik graag een zendingsnummer, dat te vinden is op het pakketlabel onder de barcode. Meestal beginnend met 3S, JVGL of JJD. Alvast bedankt voor de genomen moeite en excuses voor het ondervonden ongemak. Met vriendelijke groet, Lisa E-care Customer Service

Reactie van de melder van de klacht Ad32

10 maanden geleden - 3SDFC0459157778

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat DHL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

DHL

Heeft op 14 november 2022 om 16:45 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Ad,

Bedankt voor uw reactie. Ik heb zojuist op uw eerdere bericht gereageerd met de mogelijkheden om een restitutie in te dienen voor deze zending.

Mijn oprechte excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,
Leonie

Alle klachten die gemeld zijn door Ad32