Klacht: Wederom pakket niet afgeleverd – Vandaag was het opnieuw zover!

JCCK165 op 15 januari 2022 over DHL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vandaag was het weer zo ver. Een door mij gedane bestelling zou door DHL worden afgeleverd tussen 10:00 en 15:00 uur. Later werd dit bijgesteld naar tussen 12:45 en 14:45 uur.

We blijven er (wederom) speciaal voor thuis. Om 14:21 uur ontvangen we de boodschap ‘We hebben je gemist, we komen nog een keer langs’.

Pardon? We zijn gewoon thuis. Er is niet aangebeld! Er ligt geen bericht in onze brievenbus! De zoveelste keer.

Gechat met DHL. Sorry meneer, onze excuses, bla, bla, bla, we zullen de bezorger er op aanspreken, het zal nooit meer gebeuren.

Ik ken de smoezen inmiddels allemaal.

DHL is gewoon een onbetrouwbare bezorgdienst, met personeel, vooral bestaand uit medelanders, dat verveeld hun bezorgtaak uitoefent, dat geen enkele affiniteit heeft met het vak van bezorgen en dat de klant op een denigrerende manier behandelt. Echt schandalig en een dienstverlener onwaardig.

Ik probeer al een tijdje zoveel mogelijk leveranciers te bewegen weg te gaan bij DHL en over te stappen naar een andere bezorgdienst. Bij sommigen is het gelukt. Ook de leverancier van mijn bestelling van vandaag heb ik inmiddels geïnformeerd. Ik hoop dat het ook hier gaat lukken. Zo niet, dan bestel ik de door mij gewenste goederen bij een ander.

Gewenste Oplossing:

Ontsla onbekwaam personeel!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door DHL in behandeling genomen

Bericht van DHL

1 jaar geleden - Goedemorgen, Bedankt voor uw bericht. Het spijt me te horen dat de bezorging te wensen overlaat. Ik begrijp van u dat dit een vaker voorkomend probleem is. Heeft u voor mij het zendingsnummer van het huidige pakket en een aantal voorbeeld zendingsnummers van voorheen, waarbij hetzelfde gebeurde? Ik wil namelijk even voor u kijken of dit steeds bij dezelfde bezorger fout gaat of dat dat bij meerdere bezorgers voorkomt. Zo kan ik deze klacht zo volledig mogelijk voor u doorzetten. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Maud DHL Parcel E-care

Reactie van de melder van de klacht JCCK165

1 jaar geleden - Beste Maud, Het zendingsnummer van het huidige pakket is JVGL059616930000331951. Nadat geen aflevering door de DHL bezorger op mijn woonadres had plaatsgevonden heb ikzelf het pakket laten doorsturen naar een DHL Servicepoint waar ik het vandaag heb opgehaald. Ook met mijn bestelling van 10.05.2021 - Zendingsnummer JVGL059616930000289652 - ging het fout. Toen kreeg ik de boodschap van DHL dat DHL mijn adres niet kon vinden. Ook toen heb ikzelf actie moeten nemen om te voorkomen dat het pakket zou worden teruggestuurd naar de leverancier. Van eerdere jaren heb ik de zendingsnummers (waarmee het verkeerd ging) c.q. de correspondentie niet meer. Het gebeurt te vaak en steeds opnieuw met DHL. Dit is dan ook de reden waarom ik leveranciers vraag een andere dienstverlener dan DHL in te schakelen. Met vriendelijke groet, Jack.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat DHL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

DHL

Heeft op 15 januari 2022 om 09:30 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedemorgen,

Bedankt voor uw reactie en de aanvullende gegevens.

Ik heb de zending gelijk bekeken en ik zie inderdaad dat de bezorger u heeft gemist. Ik durf niet te zeggen wat er precies mis is gegaan, aangezien u wel thuis was. Ik zie dan ook in onze systemen dat mijn collega gelijk een klacht voor u heeft doorgezet naar de CityHub. Dit wordt dus besproken met de bezorger. Ik verwacht dan ook dat dit niet meer gaat gebeuren. Mocht dit wel het geval zijn, laat dit dan vooral weer even aan ons weten, zodat we opnieuw met u mee kunnen kijken. Verder zie ik dat u het pakket inmiddels heeft opgehaald bij het servicepunt. Ik hoop dat dit niet voor al te veel ongemak heeft gezorgd. Het spijt me dat de levering zo is verlopen.

Met vriendelijke groet,

Sam
DHL Parcel E-care

JCCK165

Heeft op 15 januari 2022 om 18:04 geantwoord

Het aanspreken van bezorgers hierover helpt niet. Kijk naar het verleden. Zij doen gewoon hun eigen zin. Vroeger vloog je er uit als je niet deed wat je moest doen, maar dat lijkt tegenwoordig niet meer aan de orde. Ik neem mijn eigen maatregelen wel. DHL hoeft dan niet meer aan te bellen en kan mijn adres rustig vergeten. Ik zal de boodschap wel overbrengen naar familie en vrienden.

Alle klachten die gemeld zijn door JCCK165