Klacht: Pakket ligt niet bij het service punt. Servicepunt zegt het pakket niet te hebben ontvangen.

oe-office op 20 november 2023 over DHL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Pakket ligt niet bij het servicepunt. Bij het servicepunt wordt gezegd dat het pakket niet is afgeleverd. DHL online meldt per email dat het pakket kan worden opgehaald bij het service punt.

Contact met DHL, via de online chat, wordt gewezen naar de verkoper om een onderzoek bij DHL te starten. Maar DHL weet WIE het pakket heeft afgeleverd bij het service punt. Wij hebben niet gevraagd om het af te leveren bij het servicepunt maar waren niet thuis bij de eerste aflevering. Inmiddels gevraagd aan de verkoper om een onderzoek bij DHL te starten. Het product is ook gereserveerd bij de verkoper winkel in Maastricht zodat het niet is uitverkocht tijdens de black friday dagen en we wel een cadeaux hebben voor onze moeder in December.

FEIT is: Het pakket is zoek.

Net als bij vermissingen van mensen zijn de eerste 24 uur belangrijk. Met dit gewijs, wie wat wanneer moet doen, is de dader al lang gevlogen en geniet iemand anders van dit dure cadeaux voor onze moeder.

Gewenste Oplossing:

DHL het pakket vindt en het alsnog levert. Bij niet vinden van het pakket het bedrag volledig vergoed. Dat het gereserveerde pakket kan worden opgehaald, met het betaalde bedrag van DHL, in de winkel in Maastricht van de verkoper, en onze moeder het cadeaux in ontvangst kan nemen in December.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 weken geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 weken geleden - Deze klacht is zojuist door DHL in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 weken geleden - We hebben bericht ontvangen dat DHL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

DHL

Heeft op 20 november 2023 om 11:41 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedemorgen,

Bedank voor uw bericht.

U geeft aan dat uw pakket niet klaarligt bij het ServicePoint en dat hierover in contact bent geweest met onze klantenservice.

Voor dit pakket mist er verder geen scan. Daarmee bedoel ik dat zowel de bezorger als de medewerker van het ServicePoint uw pakket hebben ingescand op de locatie afgelopen donderdag.

Verdere navraag naar de bezorging is zeker nodig nu zij u hebben aangegeven dat het er niet ligt. Maar voor dit pakket kunnen wij deze navraag niet op uw verzoek doen. Dat verloopt via de verzender.
De verzender van dit pakket heeft namelijk aangegeven bij klachten over de bezorging dit direct met ons te willen oppakken.

Vandaar het advies om dit spoedig te melden bij de verzender. Zij zullen dit vervolgens verder met ons oppakken en u hierover informeren.

Hopelijk zorgt dit ervoor dat het pakket snel terecht is en u het cadeau voor uw moeder binnen heeft!

Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,
Marlou
DHL eCommerce E-care

oe-office

Heeft op 20 november 2023 om 15:31 geantwoord

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Zoals al is vermeld hebben we gevraagd aan de verkoper om een onderzoek bij DHL te starten.

In de tussentijd weet DHL:
1. Wie de bezorger is dat het pakket heeft afgelverd bij het servicepunt.
2. Wie het servicepunt is.
3. Dat wij het pakket niet kunnen ophalen bij het servicepunt.

Veel vragen in de tussentijd.
Waarom ontvangen wij emails van DHL om het pakket bij het servicepunt op te halen als het er niet ligt. We hebben al gemeld dat het pakket er niet meer ligt. Of gaat DHL er nog steeds vanuit dat het bij het servicepunt ligt?
Waarom neemt DHL geen actie om het vermiste pakket te achterhalen en wacht en wacht en wacht. Nogmaals het is belangrijk om bij vermissing zo snel mogelijk in actie te komen. Het wijzen van DHL naar de verkoper om het onderzoek bij DHL te starten is nogal apart als DHL alle DATA heeft.

Onze conclusie is dat DHL geen ... doet in de tussentijd van vermissing van een pakket.

En ja, WIJ hebben aan de bel getrokken en zowel de vervoerder van het pakket (=DHL) daar waar het is afgeleverd (=het servicepunt) als de verkoper zijn geïnformeerd door ons.

Nalatigheid van DHL om bij vermissing van een pakket niet zelf in actie te komen is een bedrijfsbeslissing van DHL.

DHL kan er ook voor keizen om METEEN bij melding in actie te komen indien pakket is verdwenen, vermist, en naar alle waarschijnlijkheid is gestolen. Zeker in dit geval als het servicepunt wijst naar DHL dat het niet is geleverd en DHL wijst naar het servicepunt dat het wel is geleverd.

We zijn hoogst verbaast dat DHL in deze zaak WIJST naar de verkoper om te vragen een onderzoek te starten.

Tot slot, de belangrijkste vragen aan DHL:
1. Is DHL al geïnformeerd dat het servicepunt het pakket niet meer heeft?
2. Wat is de reactie van de DHL bezorger dat het pakket er niet meer is?

Reactie van de melder van de klacht oe-office

1 week geleden - Vandaag, Vrijdag 24 November staat bij de DHL status: Niet opgehaald bij DHL ServicePoint door de ontvanger, retour naar de verzender Het pakket is volgens het Service Punt niet afgeleverd en WIJ hebben het NIET kunnen ophalen omdat het pakket er simpelweg niet was. Kortom, het probleem is NIET opgelost.

Alle klachten die gemeld zijn door oe-office