Klacht: Onterechte meldingen ‘we hebben u gemist’ en dan het pakket terug sturen naar de verzender…

Harrie de Veer op 18 november 2022 over DHL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Met spanning zitten we te wachten op een pakketje besteld in het buitenland. Komt het eindelijk in Nederland aan en dan zou DHL het moeten bezorgen. Op afspraak twee avonden zitten wachten op de vervoerder en twee keer het bericht: ‘we hebben u gemist’. Vervolgens het bericht: ‘we sturen het terug naar de verzender’… De chatbox, heef geen enkele meerwaarde, want als je probeert het pakketje alsnog dan maar naar een Service Punt te laten verzenden dan is het antwoord: ‘ja, dat kan niet meer worden onderschept’. Hoezo niet? Nu wordt het terug gestuurd naar de andere kant van de wereld en het antwoord is: ‘neem maar contact op met de verzender, dat die het opnieuw opstuurt’. En dan mag ik geen schuttingtaal gebruiken?

Gewenste Oplossing:

Ik wil dat mijn pakketje wordt onderschept voordat het wordt terug gevlogen naar de verzender en naar Servicepunt in Uden wordt gezonden (omdat ons adres blijkbaar te moeilijk te vinden is)

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door DHL in behandeling genomen

Bericht van DHL

10 maanden geleden - Goedemorgen mijnheer De Veer, Hartelijk bedankt voor uw bericht. Helaas is het opgegeven zendingsnummer niet terug te vinden in ons systeem. Op uw adresgegevens is geen zendingsnummer te vinden dat op dit nummer lijkt. Om u verder te helpen verzoek ik u het correcte zendingsnummer door te geven. Alvast bedankt voor de moeite en met vriendelijke groet, Laura DHL Parcel E-Care

Reactie van de melder van de klacht Harrie de Veer

10 maanden geleden - Iets verkeerd gedaan bij het knippen en plakken van het nummer vanuit jullie app. Dit is het nummer: 3SWLT0027252134 Ter aanvulling. De persoon van de chat gaf aan dat de vervoerder tot twee keer toe op de verkeerde lokatie stond, terwijl het postcode en huisnummer toch echt onmiskenbaar bij jullie bekend is en dan stuur je het terug zonder enig overleg?

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat DHL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

DHL

Heeft op 18 november 2022 om 08:56 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedemorgen,

Bedankt voor het zendingsnummer.

Ik zie inderdaad ook dat het adres bij deze zending niet helemaal duidelijk was voor ons systeem. Na twee niet-thuis meldingen zijn we verplicht pakketten retour te sturen naar de afzender.

Ik wil u adviseren om met de verzender contact op te nemen. Misschien kunnen ze het nogmaals sturen of hebben ze een andere oplossing voor u.

Met vriendelijke groet,

Jim
DHL Parcel E-care

Harrie de Veer

Heeft op 18 november 2022 om 17:20 geantwoord

Een postcode en een huisnummer zou voldoende moeten zijn sinds de invoering van de postcode. Stom excuus.

Alle klachten die gemeld zijn door Harrie de Veer