Klacht: DHL af te raden voor zendingen buiten Europa!!!

kf_amor op 23 februari 2013 over DHL in de categorie klachtmelden, Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

DHL For You is goedkoper dan bijvoorbeeld Post.NL, maar qua service en professionaliteit laat het erg te wensen over.

Het volgende is het geval:
Ik heb onlangs een account aangemaakt om pakketten te gaan versturen. Vanwege het gebrek aan professionaliteit bij Post.nl heb ik besloten mijn pakketten voortaan via u te versturen. Een aantal dingen vielen mij echter in negatieve zin op:

* De gegenereerde labels zijn erg slordig van opmaak. Tekst staat door elkaar heen. (zie bijgeleverd bestand)
* De meegeleverde dounaneformulieren zijn niet goed in te vullen. De regelafstand binnen het gedeelte waarop de inhoud moet worden gespecificeert is veel te klein. Hier moet je zo klein schrijven dat het onleesbaar is.
* De meegeleverde “handleiding” a.h.v. welke je de douaneformulieren in moet vullen is onvolledig en onduidelijk. Ik vraag me dan af of er wel eens iemand op het idee is gekomen om eens te bekijken of de handleiding overeenstemt met het formulier.
* De (overigens vriendelijke) medewerker op het DHL Servicepoint weet ook geen raad met de formulieren, want hij kan slechts pakketje ster verzending aannemen maar weet verder niets hoe het een en ander in zijn werk gaat. * Track en Trace geeft tot op heden geen enkele voortgang aan, slechts dat de zending online is aangemaakt, maar niet dat de zending is afgegeven op het servicepoint, noch dat het onderweg is. Op deze manier is een Track en Trace-nummer zinloos.
* De website van DHL geeft aan dat een pakket naar Guatemala niet traceerbaar is, maar uw medewerker aan de telefoon geeft aan dat dit wel mogelijk is. Er staat op de website inderdaad dat dit niet kan, maar via DHL Duitsland zou dit wel kunnen. Inderdaad kan de zending worden gevonden, maar zoals aangegeven zonder enige relevante informatie.
* Bovenstaande opmerkingen hebben betrekking op het pakket dat ik verstuurd heb naar Guatemala, maar eerder deze week heb ik een pakket binnen NL verstuurd en dat word dan dinsdag om 11.30 ’s ochtends afgehaald op het servicepunt, maar Track en Trace geeft tot woensdagnacht geen enkele voortgang, waardoor het pakket 1 1/2 dag niet te traceren is!

Gewenste Oplossing:

Graag zou ik pakketten (blijven) versturen via DHL, maar er moeten echt een aantal zaken verbeterd worden! De opmaak van de etiketten moet verbeterd worden en de (kennelijk verkleinde?) douaneformulieren moeten terug naar een leesbaar en bruikbaar A4-formaat, want dit kan zo niet. Ook is uiteraard een goede, duidelijke handleiding van belang. Bij dit soort zendingen is het van belang dat de documenten (correct) worden ingevuld, want bij gebrek daaraan kan de zending vertraging oplopen of zelfs worden geweigerd. In het laatste geval verwacht ik overigens de verzendkosten retour van DHL. Verder geef ik u in overweging de medewerkers van het servicepoint enige opleiding te geven, zodat zij raad weten met vragen van de klant (uw klant), want eigenlijk kan dit gewoon niet!

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb DHL een herinnering gestuurd dat deze klacht nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door