Klacht: Aso gedrag.

Leopolda van b op 19 januari 2022 over DHL in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij wonen in een woonerf. Maar desondanks word er gewoon met 50 doorheen gereden. Levensgevaarlijk want alleen hier in de straat wonen al 5 jonge gezinnen met kinderen. Ook wanneer er een pakket bezorgd word staat de muziek erg luid en met de deur open. De volume knop mag gewoon minder worden gezet wanneer de bezorger niet in de auto zit.

De vervanger van max verstappen is in iedergeval gevonden. En de discotheken hoeven we niet te missen.. maar zou toch graag zien dat dit op de juiste plekken en setting gebeurd. En niet hier bij ons in de straat.

Gewenste Oplossing:

Dat dit word opgepikt door jullie en er iets aan gebeurd. Desnoods die werkdruk omlaag maar dit slaat alles. Jullie oranje concurrent kunnen dit ook netjes dus jullie vast en zeker ook.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar DHL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door DHL in behandeling genomen

Bericht van DHL

1 jaar geleden - Goedemorgen, Bedankt voor uw bericht. Wat vervelend dat de bezorger te hard rijdt door uw wijk en dat de muziek hard staat. Veiligheid in het verkeer vinden wij erg belangrijk! Goed dat u dit bij ons meldt. Heeft u voor mij het kentekennummer van de bezorger(s), de exacte locatie waar dit is gebeurd (postcode huisnummer) en de datum tijdstip van de gebeurtenis(sen)? Mocht u geen kentekennummer hebben, heeft u dan toevallig gezien op welk adres (postcode huisnummer) de bezorger op dat moment een pakket had aangeboden en op welke datum? Dan kan ik op die manier ook de bezorger proberen te achterhalen. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Sam DHL Parcel E-care

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat DHL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

DHL

Heeft op 19 januari 2022 om 09:54 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedemorgen,

Enige tijd geleden verzochten wij u om aanvullende informatie, zodat wij uw klacht in behandeling kunnen nemen. Tot op heden hebben wij nog niets van u vernomen. Om deze reden gaan wij ervan uit dat uw vraag inmiddels is beantwoord. Is dit niet het geval? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. De contactgegevens vindt u op dhlparcel.nl onder het kopje ‘Support’.

Met vriendelijke groet,

Mick
DHL Parcel E-Care

Alle klachten die gemeld zijn door Leopolda van b