Klacht: cursus materiaal NHA inhoudelijk niet voldoende

op 12 maart 2012 over NHA in de categorie Opleidingen en cursussen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In November 2008 heb ik me aangemeld voor de cursus imago styliste. Ik ontving het cursus materiaal in december 2008. Ik betaalde uiteindelijk voor deze cursus 139,00 per maand in 4 termijnen.
In januari 2009 ben ik met deze cursus begonnen, lesmateriaal lezen, huiswerk opdrachten insturen. Elke maand deed ik één hoofdstuk.In April 2009 stuurde ik mijn huiswerk opdracht van hoofdstuk 4 in met de vraag aan de huiswerk begeleidster of ze meer informatie hadden over de aspecten van vormen, dit heeft betrekking op lichaamsvormen, die dan weer speciale punten hebben wat ze wel aan kunnen en wat niet. Alles van dit hoofdstuk is beknopt en zijn geen afbeeldingen gebruikt om dit aan te tonen als voorbeeld. Ook had ik bij de kleurentypes moeite met het indelen van de 4 types, dit was ook allemaal zo beknopt beschreven of net van 1 type geen afbeelding.
De lerares beaamde me dat ze hiermee bezig waren om dit uit te werken. De cursus ben ik toen even gestopt, daar je dit toch in 5 jaar mag doen. Ik ging even een andere cursus doen via het zelfde studie orgaan NHA, om even theorie van tandarts -assistente te behalen met een examen. Ook in deze cursus zaten fouten en heb ik met *  contact gehad, die ik vertelde dat er behoorlijk wat fouten in het boek stonden. Hier is ook niet verder op in gegaan en vond ik ook niet netjes. daar ik zoveel ervaring had in het werken als tandarts-assistente heb ik het diploma gewoon behaald en heb ik er niks meer mee gedaan, met de klacht die ik toen had. Ze gaf geen antwoord meer via de mail.

Nu kom ik bij deze cursus er achter dat het cursus materiaal niet echt voldoet aan alle informatie die nodig is om dit als vak te beleren. Zeker niet het studie materiaal dat ik eind 2008 heb gekregen. Ik mis veel afbeeldingen en voorbeelden. Of beschrijving om je wegwijs te geven in de kleuraspecten van types. Daar ik wist dat je in eigen tempo mocht studeren en ik uiteindelijk nog wachtte op aanvulling van het studie materiaal dat aangegeven zou worden door mijn huiswerk lerares. April 2010 had ik mijn examen tandarts-assistente gedaan en daarna heb ik nog even geen aandacht besteed over de cursus imago styliste. Toen ben ik gevallen met skieën en heb doordat weer geen start gemaakt met deze cursus. Daar ik onlangs weer wilde beginnen met deze cursus heb ik mijn huiswerk lerares een mail gestuurd of er al aanvulling was gekomen in het lesmateriaal voor die bepaalde onderwerpen. Zij meldde mij dat dit wel aan de orde was en dat ik even het NHA moest bellen.

Nu heb ik gesproken met * die me ook bevestigde dat nu de imago styliste cursus veel aanvullingen erbij had. Ze vertelde me nadien dat ik deze versie wel kon krijgen maar dat dit me wel 249,00 euro zou gaan kosten. Dit vind ik heel erg beschamend, ik heb tenslotte een klacht over het studiemateriaal en dan kan je wel de nieuwere veranderde versie kopen.

Nee hier ga ik niet mee akkoord. Daar te beknopt materiaal was ben ik de dupe van dit. Terwijl er ook nimmer op terug is gekomen door mijn lerares.

Ik ben een cursus imago styliste begonnen om dit straks als werk te gaan doen. Dan heb je natuurlijk wel een cursus nodig die aan deze eisen voldoet dat het lesmateriaal voldoende informatie bevat zodat je niet aspecten mist in je lesmateriaal. Ze schrijven er zelf bij dat al het materiaal/gegevens verwerkt is in deze cursus en dat er geen boeken meer gekocht moeten worden om deze cursus te doen. Alles staat er in zeggen ze.
-Vormen aspecten en kleur aspecten zijn bijgewerkt in de nieuwere versie van imago styliste zegt mijn studie huiswerk lerares. Dat is ook precies datgene waar ik het over had in april 2009 met deze lerares. ook is er bij de cursus bijgekomen hoe je een eigen zaak op kan starten en een hele andere benaderwijze met klanten, hoe en wat te doen.

kunnen jullie me hierbij helpen

Gewenste Oplossing:

Dat ik de aanvulling toegestuurd krijg zonder er voor bij te hoeven betalen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door NHA in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat NHA een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NHA

Heeft op 19 maart 2012 om 12:27 geantwoord

Geboden Oplossing:

NHA heeft naar aanleiding van de aard van de klacht uit coulance overwegingen kosteloos het vernieuwde lesmateriaal van Imago Styliste naar betreffende cursist toegestuurd.

Alle klachten die gemeld zijn door SPAARPUNTEN