Klacht: Colorista blonde platinum

xkimberleydlx op 15 oktober 2017 over L’Oréal in de categorie Verzorgingsprodukten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Hallo L’Oréal,

Ik heb de colorista blonde palitum gekocht omdat er op de verpakking stond dat je van DONKER bruin naar SPIER wit haar zou moeten gaan. Nu was mijn haar donkerblond (nog lichter dan aangegeven op de verpakking waarbij je naar platinum blond kon gaan) en nu is mijn haar oranje.
Ik heb de anti geel gloed shampoo daarna gebruikt, en nog mijn eigen grijs shampoo, maar het word er niet bepaald mooier op, en het is niet bepaald platinum blond. Ik vind dat jullie een geloofwaardig voorbeeld op de verpakking zetten, er zijn namelijk veel haarverf merken die wel het gewenste effect geven die ik had kunnen halen, maar ik geloofde op de verpakking.
Ik heb nu ongelofelijk veel spijt van het verven.
Ik hoop dat we samen op een oplossing kunnen komen.

Groetjes Kimberley de Lorijn

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden wanneer we een oplossing vinden waardoor ik toch het gewenste haar krijg. Of ik mijn geld terug krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar L’Oréal over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door L’Oréal in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door