Klacht: chantage door bezorger van de Telegraaf

AFMS op 29 december 2019 over Telegraaf in de categorie Kranten - Landelijk

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Door de vele klachten over de bezorging van de Telegraaf en dat alle klachten niet hielpen was ik dit jaar niet van plan om fooi te geven.
Zaterdagavond 28 december 2019 om 21.30 uur (!) werd er aan huis gebeld. Ik keek door het raampje maar wij doen ‘s-avonds nooit open. Het bleek de bezorger van de Telegraaf te zijn die een fooitje kwam halen. Ik heb hem uitgelegd dat ik vanwege de buitengewone slechte bezorging geen fooi zou geven en liep weg. Tot mijn grote verbazing werd er vandaag Zondag 29 december om 19.50 uur(!) weer gebeld. Liep weer naar de deur en het bleek weer dezelfde bezorger te zijn die weer om zijn fooitje kwam. Ik heb weer uitgelegd waarom ik dit niet wilde doen en nu kreeg ik als antwoord: OKÉ, DAN MORGEN GEEN KRANT! Werkelijk niet te geloven. Wat moet ik hiermee?
Wat staat me nog meer te wachten? Toch wel wat beangstigend!
Telegraaf: wilt u hier a.u.b iets aan doen want ik vind dit buitengewoon vervelend!

Gewenste Oplossing:

Ik wil niet gechanteerd worden door een bezorger van de Telegraaf.
Laat me s.v.p. weten wat U hieraan gaat doen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Telegraaf in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Telegraaf een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Telegraaf

Heeft op 30 december 2019 om 10:02 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door AFMS