Klacht: ten onrechte te vroeg geld afboeken voor boeking

A.J. op 16 maart 2013 over booking.com in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 9 februari heb ik twee appartementen in Italië geboekt. Ik heb bewust gekozen voor de optie niet annuleren, omdat dit goedkoper was en ik over een doorlopende annuleringsverzekering beschik. In de voorwaarden is vermeld dat bij boeking het volledige bedrag in rekening wordt gebracht. Dit bedrag dient echter ter plekke te worden voldaan. Ik ging er vanuit dat het in rekening brengen een formele aangelegenheid was en zou gebeuren omdat de boeking niet kosteloos geannuleerd kon worden. Tot mijn grote schrik is de volledige reissom van ruim € 4.200 echter direct ten laste van mijn credit card afgeboekt, 5 maanden voordat de reis plaatsvindt! Vervolgens heb ik via e-mail geklaagd dat ten onrechte niet op de website vermeld staat dat de datum van het in rekening brengen gelijk is aan de datum van afboeking op de credit card. Keer op keer ben ik afgescheept met een standaardantwoord dat niet op mijn argumenten inging. Ook de mevrouw die mij belde toonde totaal geen begrip en hield halsstarrig vol dat mijn interpretatie verkeerd was en dat er geen redenen zijn om de tekst op de website op dit onderdeel aan te passen omdat ik de enige ben die hierover geklaagd heeft. Al mijn vrienden en kennissen zijn het echter met mijn interpretatie eens. Als ik geweten had dat de datum van in rekening brengen gelijk was geweest aan datum van betaling had ik een andere accommodatie genomen of had ik gekozen voor de optie annuleren. De meerprijs van de optie annuleren weegt op tegen het renteverlies en tegen het faillissementsrisico van de accommodatie. Overigens is er op mijn verzoek wel een e-mailbericht gestuurd dat bij faillissement van de accommodatie booking.com zorgt voor vervangende accommodatie.

Gewenste Oplossing:

Betaling ter plekke zoals op de website en in de bevestigingsmail vermeld staat of desnoods aanbetaling van een gedeelte (maximaal de helft).
En aanpassing van de tekst op website dat het moment van in rekening brengen samenvalt met de afboeking van de credit card.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door booking.com in behandeling genomen

Bericht van booking.com

10 jaren geleden - Goedendag, Wij willen u onze welgemeende excuses aanbieden voor het ongemak. Wij zullen uw klacht meteen in behandeling nemen en zo snel mogelijk contact met u opnemen. Met vriendelijke groet, Mac Booking.com Team

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat booking.com een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

booking.com

Heeft op 19 maart 2013 om 16:51 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedendag,

We zijn persoonlijk met u in contact geweest om uw klacht dienovereenkomstig te adresseren.

Mocht u verder nog vragen schroomt u dan niet om wederom contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Uw Booking.com Team.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - De melder van de klacht heeft zojuist de oplossing van booking.com beoordeeld.

Alle klachten die gemeld zijn door