Klacht: Boeken betalen die gestolen zijn.

op 17 augustus 2016 over VanDijk in de categorie Boekhandel

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Afgelopen schooljaar heb ik boeken gehuurd bij van dijk, heb gelijk een verzekering afgesloten voor schade en diefstal. 2 boeken waren gestolen tijdens gym dit hebben we niet direct gemeld bij van dijk, want school jaar was al zowat afgelopen. Dus ik dacht bij het inleveren vermeld ik dat wel gelijk erbij. Zo gezegd zo gedaan. Vervolgens krijg ik een mail van hun met de mededeling dat mijn verzekering niet meer geldt na het inleveren van de boeken, terwijl de boeken gestolen waren toen ik nog verzekerd was, alleen hebben we dat te laat gemeld.
Vervolgens krijg ik een rekening:
Huurartikelen
Artikelnr. Omschrijving Verklaring Schadeprijs
890723 Explora biologie-nask 2 vmbo-kgt Niet ingeleverd/geaccepteerd € 65,25
092221 Getal en ruimte (ed 2008) 2 vmbo-t/h deel 2 Niet ingeleverd/geaccepteerd € 45,25
Administratiekosten € 5,95
Subtotaal € 116,45
Totaal te betalen € 116,45
Dus ik ging met ze bellen dat het nergens op slaat dat ik dit moet betalen. Ik had pech moest ik het maar eerder betalen.
Ik ben zelfstandige ondernemer en het is pas zomer geweest rustige periode dus weinig inkomen, legde mijn situatie uit en vroeg of ik het op afbetaling kon betalen. Dat kon maar alleen in oktober moest het afbetaald worden terwijl ik 25 euro in de maand max kon betalen, en dat was mijn probleem niet die van hun. Als het in oktober niet betaald is krijg ik incasso op mijn dak.
Toen kreeg ik een tip van iemand om de boeken bij bol. com te kopen en naar hun te sturen. tot mijn verbazing zag ik op bol.com dat van dijk daar ook boeken verkocht Getal en ruimte (ed 2008) 2 vmbo-t/h deel 2 wordt bij bol. com door van dijk voor 12,81 verkocht… en ik moet 45,25 betalen aan van dijk terwijl ik ook oude verrotte boeken heb gekregen. Explora biologie-nask 2 vmbo-kgt is bij bol. com voo 18 euro te koop terwijl ik bij van dijk 65,25 moet betalen… waar slaat dit op ???
Bij elke verzekering is dat gewoon de zelfde regel ook al meld je dat later het is in de periode gebeurd toen ik verzekerd was, dus deze drama die ze veroorzaken slaat nergens op.

Gewenste Oplossing:

Oplossing is eigenlijk dat het niet betaald hoeft te worden omdat het gebeurde in het school jaar en toen was ik nog verzekerd.
En als er echt geen andere optie is wil ik niet het volledige bedrag betalen, dan koop ik ze wel bij bol.com en stuur ik die boeken op, want het gaat toch om de boeken die terug moeten zijn. Het is of het boek of het geld toch??Als die boeken weer terug bij hun zijn moet de zaak afgesloten zijn zonder verdere extra kosten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar VanDijk over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door VanDijk in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat VanDijk een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

VanDijk

Heeft op 17 augustus 2016 om 08:13 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste mevrouw Civi,

De regeling voor vervanging bij schade of diefstal is geldig vanaf het moment dat het boekenpakket bij u wordt afgeleverd, tot het moment van inleveren. Alle schade of diefstal aan boeken in dit pakket moet derhalve voor de inleverdag worden gemeld bij VanDijk.nl.

We kunnen zien dat u het formulier dat bij de regeling hoort samen met de aangifte begin juli heeft opgestuurd per post. Hoewel het invullen van het formulier en het doen van een aangifte na de inleverdag op school eigenlijk niet meer mogelijk zijn, willen we u in deze bij wijze van uitzondering coulance toekennen.

De schadefactuur in het account van Emircan zal worden gecrediteerd, u ontvangt hiervan ter bevestiging binnenkort een creditfactuur per mail.

We willen u adviseren om bij een volgend voorval van schade of diefstal direct melding te maken bij VanDijk.nl, zodat een beroep op de regeling probleemloos kan verlopen.

Met vriendelijke groet,
VanDijk.nl

Reactie van de melder van de klacht Yasemin.

1 jaar geleden - Ik wil eerst even de mail afwachten voordat ik het helemaal kan afsluiten.. ik kom hier nog op terug na het ontvangen van de mail.

Alle klachten die gemeld zijn door Yasemin.