Klacht: betaling klopt niet het tijdstip

op 09 juni 2017 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Beste

Wij hebben betalingsregeling met Ziggo getroffen dit is zover goed verlopen de eerste betaling moest op 31 mei 2017 binnen zijn is ook netjes gebeurd nu ik weer ideal betaling digitaal dat ik het tweede termijn voor 17 juni moest betalen in tijd bestek van twee weken twee keer betalen als het nu 30 juni was dan is dat akkoord dan heb ik ook een goede regeling. teven krijg ik nog steeds brieven dat wij achter liggen met boetes er op daar ga ik dus al helemaal niet mee akkoord

dus er klopt niets van

Gewenste Oplossing:

Wij zijn tevreden als het tweede termijn op 30 juni valt dat is ook redelijk

en dat de brieven vervallen daar klopt totaal niets van dit werk naast elkaar heen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door johncr2244