Klacht: Betaald maar niks ontvangen

op 10 maart 2020 over Superfoodstore.nl in de categorie Internetshops - Voeding en dranken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 23 februari kocht ik via internet ascorbinezuur van Jacob Hooy, ik heb tot heden niks ontvangen. Ik heb nu 3 keer gebeld, en 3 contact formulieren ingevuld. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit bedrijf nep is. De klantenservice zegt dat ze een tussen persoon zijn, op mijn contact formulier krijg ik geen reactie,nul. Ik heb nu mijn geld terug gevraagd, en zo niet doe ik aangifte bij de politie. Wat een ratten zijn dit, ze vernietigen internet op deze manier!!

Gewenste Oplossing:

Als dit bedrijf gesloten word, maar op zijn minst mijn geld terug.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Superfoodstore.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Superfoodstore.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Maxim.07