Klacht: Bestelling van broodmachine

HEIDI VERMEULEN op 09 juni 2021 over Goedkoper.nl in de categorie Deal-Sites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 26/04/2021 een bestelling van een broodmachine gedaan bij goedkoop.nl.
Verschillende keren mailtjes gestuurd , tot ik op een gegeven moment bericht terug kreeg van vermoedelijke verzenddatum 24/05 maar nog steeds niets , eergisteren maandag 07/06 ontvang ik een mail met mijn factuur van broodmachine waar opstaat (reeds betaald) gisteren dinsdag 08/06 reeds opnieuw een mailtje gestuurd waar ik geen reactie op krijg zelfs niet telefonisch

Gewenste Oplossing:

Of wel storten ze mijn volledige bedrag terug op mijn rekening ofwel wil ik mijn broodmachine binnen een week

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Goedkoper.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Goedkoper.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door HEIDI VERMEULEN