Klacht: Bestelling kan naar 2 dagen niet meer geanuleerd worden

op 06 december 2017 over Carpetright in de categorie Interieurbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Maandag 4 december 2017 om 16 uur heb ik trapbekleding besteld. Woensdag 6 december heb ik om 9:30 uur gebeld om mijn bestelling te annuleren. Dat kon niet meer omdat het product al gesneden en geleverd in de filiaal is, zeggen ze. Dat lijkt mij niet mogelijk. Het kan niet dat het maandag middag is besteld en woensdag ochtend al in de winkel klaar ligt. Ik heb borg betaald van 650 euro die ze niet willen retourneren als ik de bestelling wil annuleren. Is dat normaal?

Gewenste Oplossing:

Als de bestelling geannuleerd kan worden en mijn borg terug kan krijgen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Carpetright over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Carpetright in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Carpetright een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Carpetright

Heeft op 02 mei 2018 om 14:19 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door Nadejda