Klacht: Bestelling is nooit aangekomen.

op 18 september 2017 over ASOS.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In April heb ik een pakket besteld, direct betaald via IDeal. De bestelling is 1x bevestigd en 1x geannuleerd. Het geld is echter wel afgeschreven van mijn rekening. Na 4x contact zoeken met Asos ben ik inmiddels al een keer naar IDeal gestuurd. Deze stuurde mij weer terug naar Asos. Inmiddels heb ik van niemand meer iets gehoord. Maar ik heb geen producten en geen geld retour.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug krijg of mijn producten alsnog geleverd krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ASOS.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ASOS.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door CollinHoogendoorn