Klacht: Bestelling geplaatst en betaald, maar niet geleverd

op 09 juli 2019 over ASOS.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een bestelling geplaatst en betaald, echter is mijn bestelling nooit verwerkt. Ik heb tientallen mails gestuurd, maar ze reageren maar half en bieden geen oplossing voor het probleem. Heb al betaald voor mijn bestelling, maar zij ontkennen dat ik een bestelling heb geplaatst. Heb bewijzen van afschrift en de bestelling per mail gestuurd, maar ze nemen mijn emails niet serieus.

Gewenste Oplossing:

Mijn geld terug

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ASOS.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ASOS.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Iraeva